30 september 2021 2 min

Het eerste bootcamp omscholingstraject is een groot succes gebleken. Daarom is besloten om door te gaan met deze aanpak. Opleidingscentrum GO˚, Wij Techniek, UWV en NVKL zijn op 27 september van start gegaan met het tweede traject tot beginnend monteur in de koudetechniek. Twee kandidaten in of uit de omgeving van Enschede in dit traject, hebben op dit moment nog geen werkgever. Op 29 oktober ronden zij hun traject af met een F-gassen examen. Uit het vorige traject is nog 1 kandidaat die het traject succesvol heeft afgerond, uit de omgeving Vianen op zoek naar een baan. Heeft u belangstelling voor deze kandidaten, meld dit dan bij brenda@nvkl.nl, dan geven wij dit door!
Start volgende bootcamp omscholingstraject
De start van het volgende omscholingstraject staat gepland op:

Start 15 november – afronding 17 december      tijden: 12:30 – 21:00
Start 17 januari – afronding 18 februari               tijden: 12:30 – 21:00

Kandidaten met een achtergrond qua opleiding en/of werk in de technische sector, die gemotiveerd zijn om een switch te maken naar een carrière in de koudetechniek kunnen deelnemen aan dit traject. Dit kunnen kandidaten zijn die zelf de stap zetten naar dit traject, voor hen wordt voorafgaand aan het traject een werkgever gezocht. Maar ook lidbedrijven van NVKL die zelf een kandidaat hebben gevonden die in aanmerking komt kunnen deze nieuwe werknemer laten deelnemen. Binnenkort vinden ter voorbereiding de intakegesprekken en assessments plaats en wordt bepaald of de kandidaat in aanmerking komt voor het traject.

Vanaf de startdatum volgen de deelnemers 5 weken lang 20 intensieve trainingsdagen in de middag/avond (data zijn te vinden op de website). Hierin wordt de basis gelegd voor een functie als beginnend monteur in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. De kandidaten sluiten de opleiding af met de volgende certificaten:

– Certificaat: F-gassen catergorie-1.

– VCA basis.

– Bewijs van deelname: NEN3140 VOP.

– Bewijs van deelname: Klant- en servicegericht werken.

Het succes van de eerste bootcamp leunde sterk op de financiële ondersteuning van Wij Techniek. Bij de nieuwe trajecten worden de kosten door meerdere partijen gedragen met ondersteuning van Wij Techniek TeamWork.

Per kandidaat wordt een financieringsplaatje gemaakt.

De totale kosten voor het traject bedragen € 5.741,00. Afhankelijk van de kandidaat zijn bijdragen mogelijk van verschillende partijen:

Wij Techniek; wanneer de kandidaat max een half jaar in dienst is bij of gaat werken voor een bedrijf dat afdraagt aan Wij Techniek en/of

UWV; wanneer de kandidaat op dit moment een WW-uitkering heeft kan deze de opleiding volgen met behoud van uitkering en is een gedeeltelijke financiering vanuit het UWV eventueel mogelijk. Deze bijdrage is afhankelijk van de regio waar de kandidaat onder valt. Voor een UWV kandidaat geldt ook dat aan de opleiding een periode van 8 weken stage met behoud van uitkering gekoppeld kan worden. en/of

NL leert door; voor bepaalde gedeeltes van de opleiding is een bijdrage vanuit de NL leert door subsidie mogelijk.

NVKL; voor een kandidaat voor dit specifieke omscholingstraject, die minimaal 6 maanden in dienst blijft bij een NVKL lidbedrijf kan – na afloop van deze periode – door het NVKL lidbedrijf een tegemoetkoming in de opleidingskosten van Eur 500 worden aangevraagd bij NVKL.

Per kandidaat verschilt de bijdrage aan de cursuskosten die vanuit de werkgever wordt verwacht.

Aanmelden kan via: Opleidingscentrum-go.nl. Neem voor meer informatie contact op met: a.van.eijk@aeres.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?