30 september 2021 2 min

Actief meehelpen in het enthousiasmeren van jongeren voor onze branche? Doe dan mee aan diverse regionale activiteiten/beurzen/carriéredagen. Maak onze branche zichtbaar en vertel hoe leuk en interessant het is om in de koude-, klimaat-, en warmtepomptechniek te werken. NVKL leden kunnen ook gebruik maken van de tips, flyers en materialen voor beurzen in onze arbeidsmarkttoolkit.  Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.
Career Days meedoen voor bedrijven!
Wilt u bovenbouwleerlingen (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) helpen bij het maken van een keuze voor een toekomstige carrière in de koude-, klimaat- of warmtepomptechniek? Doe dan mee met de regionale Career Days. Deze zullen in en rond november 2021 plaatsvinden. Er zijn diverse activiteiten voorzien waar u aan mee zou kunnen doen. Deze staan voor leerlingen beschreven op Jet-net.nl.

Een overzicht van alle Career Days in de diverse regio’s in het hele land vindt u in de kalender: Jet-net.nl/actueel.

Wilt u hier aan meedoen? Neem dan contact op met: Jetnet via info@jet-netloket.nl of 085 0643 050.
Techniek Tastbaar
In het Noorden en Oosten van het land worden ‘Techniek tastbaar’ dagen georganiseerd. Op 8 oktober staat lidbedrijf Heluto Installatietechniek uit Diever een dag met de NVKL demo unit op het evenement in Steenwijk.

Techniek Tastbaar werkt samen met bedrijven om leerlingen techniek te laten beleven. Hierbij kunnen bedrijven zelf naar eigen inzicht en idee een stand inrichten. Zo kunnen zij het bedrijf op hun eigen manier laten zien! Hiermee kunnen leerlingen de techniek beleven; zien, voelen, proeven, horen en ruiken! Voor alle mogelijkheden kunt u contact opnemen met de projectleider van het desbetreffende evenement. Voor meer informatie: Techniektastbaar.
Sterk Techniek onderwijs (STO)
In bijna heel Nederland hebben vmbo, mbo scholen en het regionale bedrijfsleven in STO-regio’s de handen ineen geslagen om leerlingen te interesseren in techniek, het technisch onderwijs op de vmbo scholen te verbeteren, meer technische vakken te ontwikkelen en docenten te professionaliseren. In elke regio wordt wel iets georganiseerd. Neem een kijkje op Sterktechniekonderwijs, om te zien wat er in uw regio gebeurt!
VMBO On Stage
Begin volgend jaar vinden ook weer de VMBO on stage dagen plaats. Hier worden beroepenfeesten in combinatie met ‘doe-dagen’ bij bedrijven georganiseerd. Heel erg leuk om aan mee te werken. Onder andere in Hoogeveen, Woerden, het Westland, Almere, Delft, Heerhugowaard, Houten, de Betuwe, Roosendaal en meer! Voor meer informatie en aanmelden: Onderwijsonstage.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?