1 september 2021 1 min

Voor medewerkers in de agro-, groen- of koudetechniek is een subsidie van 4,9 miljoen euro beschikbaar voor ontwikkeladvies, (bij)scholing en (loopbaan)begeleiding. Zij kunnen de subsidie vanaf 1 september aanvragen op de website TechTalent.nu.

De tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’ van de Nederlandse overheid maakt het mogelijk om voor een gereduceerd bedrag trainingen, cursussen, ontwikkeladvies en begeleidingstrajecten te volgen. “Bedrijven zijn door corona hard getroffen. Door zelfstandigen en bedrijven de mogelijkheid te bieden om het kennisniveau te verhogen, blijft de baanzekerheid behouden”, zegt Wim Overeem, opleidingsmanager van Fedecom. Branchevereniging Fedecom voert samen met NVKL en FNV het subsidieproject uit.
Subsidieaanvraag
Zelfstandigen, zzp’ers en werkzoekenden van 18 jaar en ouder die werkzaam zijn in de landbouw-, groen- of koudetechniek kunnen aanspraak maken op de subsidieregeling. Op de 1 september gelanceerde website TechTalent.nu kan de subsidie eenvoudig worden aangevraagd. Op deze website staat ook een overzicht van alle begeleidingstrajecten, ontwikkeladviezen en scholingen waarop de subsidieregeling van kracht is.

Verschillende opleidingsinstituten bieden trainingen, trajecten en cursussen aan. De tegemoetkoming van de overheid in de kosten verschilt per training en traject, maar kan oplopen tot 80 procent van de kosten. “Per training of traject ontvangt de kandidaat een factuur waarin de subsidie als korting is verwerkt”, legt Overeem uit. “Lukt het de cursist niet om de training of het begeleidingstraject vóór 31 mei 2022 af te ronden, dan volgt een aanvullende factuur.” Per medewerker kan er tot drie keer subsidie worden aangevraagd.
Tijdig aanmelden
Het is raadzaam om uzelf of uw personeel tijdig aan te melden voor een opleiding, cursus en begeleidingstraject, want het aantal deelnemers is gelimiteerd. De aanmelding verloopt eenvoudig via TechTalent.nu. Bij aanmelding moet u een toestemmingsverklaring en een kopie van het ID-bewijs van de kandidaat meezenden.
Opleiders
Onderstaande opleidingsinstituten bieden trainingen, trajecten en cursussen aan:
Aeres Hogeschool, Aeres Tech, Focus op mobiliteit, Kader bureau voor kwaliteitszorg B.V., Mechan Academie, OMEO Groep, Opleidingscentrum GO°, ROVC, Studium, Schouten & Nelissen, Sweeburg, Team Inspirator, Tutorial Opleidingen & Advies, VIV Academy, VMR Commerciële Groei, Verticaal Transport Centrum B.V. (VTC) en We Create.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?