20 augustus 2021 2 min

Temperatuurstijging, zomerse hoosbuien: het klimaat verandert. Daarom gaan we ‘van het aardgas af’, een onvermijdelijke ontwikkeling. Dat betekent het einde van de traditionele centrale verwarmingsketel. De cv-ketel maakt plaats voor de duurzame warmtepomp. Dat betekent nogal wat: als monteur heb je kennis en vaardigheden nodig om die warmtepompsystemen te kunnen installeren & inregelen en als bedrijf moet je voldoen aan een hoop wet- en regelgeving.

Kom daarom kennis en inspiratie opdoen tijdens de Dag van de Warmtepomp op donderdag 23 september. Het evenement zal fysiek worden georganiseerd bij Opleidingscentrum GO° in Ede. Voor deelnemers die er graag bij zijn maar niet fysiek aanwezig kunnen zijn, zal er een online stream beschikbaar worden gesteld. Als bezoeker komt u deze middag alles te weten over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen en zijn er vele interessante sprekers aanwezig. Het programma van de Dag van de Warmtepomp bevat behalve lezingen ook een aantal praktische workshops. Onderwerpen daarvan zijn onder meer de veel gemaakte fouten bij het installeren, wet- & regelgeving en de ontwikkeling in het gebruik van natuurlijke koudemiddelen.

Warmtepompen, een woud van regels!
Een van de onderdelen die vanuit NVKL wordt gegeven, is een workshop over wet- en regelgeving. Miranda Groot Zwaaftink, projectmanager wetgeving en innovatie bij NVKL, vertelt meer over de veiligheid van een warmtepompinstallatie; zowel voor de mensen die eraan werken, als voor de mensen die het gebruiken en omwonenden. Zo gelden er certificeringseisen voor een installatiebedrijf en haar personeel en moeten ze voldoen aan diverse wet – en regelgeving ten aanzien van energie- en milieuaspecten. De workshop gaat in op alle relevante wet- en regelgeving, zodat u door de bomen het bos weer kunt zien.

NVKL lidbedrijf IBK heeft verschillende duurzame warmtepomp oplossingen die hun weg vinden binnen de utiliteit en industrie. Ertan Törün, Sales Manager bij IBK, zal vanuit praktijkvoorbeelden vertellen welke barrières er nog steeds zijn. Wat zijn de echte redenen als er wordt gekozen voor een warmtepomp? En wat zijn de mogelijkheden? Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit een speciaal project krijgt het publiek antwoord op deze vragen.

Aanmelden
De laatste editie van de Dag van de Warmtepomp in Ede trok meer dan 250 bezoekers. Dit jaar zullen er minder kaarten aanwezig zijn maar daarentegen is het event ook online te volgen. Meer informatie en tickets zijn hieronder verkrijgbaar.

Meer informatie en aanmelden

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?