10 juni 2021 1 min

Samen met én bij NVKL lid Van Dorp Installaties in Zoetermeer ontvingen wij op dinsdag 8 juni vijf leerlingen van verschillende vmbo-scholen in de regio. Via het VMBO On Stage, een Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen en beroepsbeoefenaren, namen leerlingen in heel Zoetermeer deel aan “doe-dagen” die georganiseerd werden door het lokale bedrijfsleven.

Vol enthousiasme ontvingen wij Jessey, Renzo, Duncan, Aman en Shifash bij Van Dorp Installaties. Ronald en Dennis, werknemers bij Van Dorp, konden de leerlingen meer vertellen over het werk en alle werkzaamheden die daar uitgevoerd worden. Dennis heeft de leerlingen een inkijkje gegeven in zijn eigen studieloopbaan. Via welke opleidingen en werkgevers hij in de installatietechniek terecht is gekomen. Vervolgens boog de groep zich over de ‘Kraak de Klas’ escaperoomkist. Zij kregen 45 minuten de tijd om allerlei (aan koudetechniek gerelateerde) puzzels op te lossen.
Dat viel nog niet mee! Het duurde bijna 55 minuten om alle sloten open te krijgen. De leerlingen bouwden ter afsluiting een knikkerbaan van buizen. Met een tasjes met gadgets van Van Dorp en NVKL gingen zij aan het einde van de middag de deur weer uit. We hopen de leerlingen hiermee een korte kennismaking met installatietechniek en koudetechniek te hebben geboden. Misschien hebben wij ook hun enthousiasme voor een opleiding en het werken in de techniek aangewakkerd.

Wilt u meer weten over VMBO On Stage of wilt u zelf ook een keer meedoen? Dit event wordt jaarlijks op diverse momenten en in vele regio’s georganiseerd. Bekijk hier de website van On Stage.
Meer informatie over Kraak de klas?
Wilt u meer weten over Kraak de Klas? Neem dan een kijkje in de Toolkit van de Arbeidsmarkt

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?