4 juni 2021 1 min

Bedrijven die lid zijn van NVKL, de vereniging van koeltechnische bedrijven, en Fedecom, de vereniging van fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven van agro-, groen- en logistieke techniek, krijgen een grote steun in de rug om hun (nieuwe) medewerkers te laten leren en ontwikkelen tijdens en na de coronacrisis. Via de subsidieregeling “NL Leert Door” kunnen medewerkers van bovengenoemde bedrijven komend jaar ontwikkeladvies en begeleiding krijgen én een opleiding of training volgen welke grotendeels worden gesubsidieerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door de €4,9 mln. subsidie die aan Fedecom, FNV en NVKL is toegekend door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een gezamenlijk “NL Leert Door” project.

Samen bieden Fedecom, FNV en NVKL een interessant begeleidings- en leerprogramma aan voor zij-instromers en medewerkers uit de Agro- en Groentechniek, Koudetechniek, Luchtbehandeling en Bedrijfslogistiek. Binnenkort stellen de organisaties een programma met maar liefst 5.500 trajecten beschikbaar ter bevordering van leren en ontwikkelen.

Programma

Het programma van Fedecom, FNV en NVKL bestaat uit:

Ontwikkeladvies

Met behulp van een loopbaanadviseur wordt er in kaart gebracht welke competenties de medewerker heeft, waar zijn/haar kansen liggen in de Agro- en Groentechniek, Koudetechniek, Luchtbehandeling en Bedrijfslogistiek en waar er een match is met toekomstig gewenste competenties. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld.

Begeleiding

Op basis van het ontwikkelplan krijgt de medewerker advies van een loopbaanbegeleider over welke (praktische) stappen er nodig zijn om een toekomstbestendige functie uit te kunnen voeren. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de opleidings- en ontwikkelbehoefte(n).

Scholing

Door middel van de juiste bijscholing richt de medewerker zich op het verkrijgen van duurzaam werk in de Agro- en Groentechniek, Koudetechniek, Luchtbehandeling en bedrijfslogistiek. Fedecom, FNV en NVKL stellen samen met gerenommeerde opleiders een divers en relevant opleidingsaanbod samen, speciaal gericht op bovengenoemde branches.

Binnenkort wordt het begeleidings- en opleidingsprogramma gestart en zal een volledig overzicht van de diverse opleidings-, trainings- en adviesactiviteiten en aanmeldingsmogelijkheden worden gepubliceerd.

Meer weten?

Bedrijven die interesse hebben in het benutten van opleidingsmogelijkheden, wijzen wij erop de berichtgeving van Fedecom, FNV en NVKL over “NL Leert Door” de komende periode goed te volgen.

Wilt u nu al meer weten over “NL Leert Door”? Neem contact met ons op via overeem@fedecom.nl  of brenda@nvkl.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?