12 mei 2021 1 min

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen vindt bij opleidingscentrum GO˚ op dit moment een omscholingstraject, met financiering van Wij Techniek, plaats om deelnemers in korte termijn om te scholen voor een start in de koudetechniek. Er worden nog een aantal werkgevers gezocht, doet u ook mee?
Kort intensief bootcamptraject
Een deelnemersgroep met heel diverse achtergronden is op 28 april van start gegaan met hun opleiding. De deelnemers nemen deel aan een kort intensief bootcamptraject waarin een basis wordt gelegd voor een loopbaan in de koudetechniek. De kandidaten sluiten dit naar verwachting eind mei af. In een maand tijd leren zij de basis van koudetechniek en behalen zij hun F-gassencertificaat categorie 1. Daarnaast komt onder andere aan de orde; VCA en de gevaren en risico’s van elektrisch schakelen en meten volgens de richtlijn NEN3140 VOP. Uiteraard is dit traject een combinatie van theorie en het geleerde in de praktijk brengen onder de deskundige begeleiding van de GO˚-trainers. Na deze maand kunnen de deelnemers aan het werk als beginnend monteur in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. Het traject legt een basis, daarna zullen zij nog veel willen en kunnen leren. Meer informatie over het traject vindt u op de website van Opleidingscentrum GO˚
Werkgevers gezocht!
Drie van de deelnemers uit dit traject hebben op dit moment nog geen werkgever. Voor hen geldt dat ze in omgeving Vianen, Rotterdam of Ermelo opzoek zijn naar een werkgever om na dit traject aan de slag te kunnen. Van u als werkgever wordt verwacht dat u een arbeidsrelatie aangaat met betreffende deelnemer, en de deelnemer in de toekomst de mogelijkheid biedt om door te leren in niveau 2 opleiding tot monteur in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek.
Interesse?
Heeft u interesse? In verband met de financiering door Wij Techniek kunnen lidbedrijven van NVKL die afdragen aan Wij Techniek op deze drie kandidaten reageren. Meldt u zich zo spoedig mogelijk bij onze projectmanager onderwijs & arbeidsmarkt Brenda Witzier via brenda@nvkl.nl. Zij zal alle aanmeldingen doorzetten naar GO˚.  GO˚ zal de kandidaten informeren over de mogelijkheden en de contacten met de bedrijven faciliteren.

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?