16 april 2021 1 min

Niet iedereen die bij een technisch bedrijf werkt heeft verstand van techniek. Bij veel functies is dat ook niet nodig omdat de hoofdtaken ergens anders liggen. Tóch is het hebben van een beetje technische kennis wel handig!

NVKL ontving van Studium Coolcamp informatie over een gratis online mini cursus voor niet-technici. Leuk voor iedereen die wel in de koudetechniek werkt, maar geen technische achtergrond heeft.
Geschoold technisch personeel is schaars
Wist u dat 42% van de mensen die in de techniek werken geen technische opleiding heeft? Dat heeft twee redenen: Geschoold technisch personeel is schaars. Zo schaars dat bedrijven zelfs mensen aannemen zonder technische achtergrond. Aan de andere kant, bij veel functies is een technische achtergrond helemaal niet nodig. Maar zeg nou zelf, een klein beetje technische kennis zou wel lekker zijn, toch?

Speciaal voor alle niet-technische werknemers organiseert Studium de gratis online ‘Coolcamp’. Coolcamp is een mini cursus waarin werknemers op een laagdrempelige manier leert hoe een koelmachine werkt. Elke dinsdag en donderdag verschijnt er een nieuwe video.

In ongeveer één minuut ontdekt de werknemer een bepaald concept van de koeltechniek. Elke video wordt afgesloten met drie vragen zodat de werknemer daadwerkelijk zijn/haar kennis vergroot. De eerste video is 20 april beschikbaar.

Bent u benieuwd? Neem een kijkje op de website en deel het vooral met uw collega’s!

Bron: techniekpact monitor

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?