5 maart 2021 1 min

Het Stedelijk Gymnasium in Schiedam benaderde NVKL met de vraag om mee te werken aan een nieuw vak ‘onderzoeken en ontwerpen’. Daar werken wij voor de koudetechniek natuurlijk graag aan mee.

Bij het vak ‘onderzoeken en ontwerpen’ werken leerlingen in teamverband projectmatig aan actuele bèta-technische opdrachten uit de praktijk. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen. Doordat leerlingen al vroeg kennismaken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bèta-techniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector. De leerlingen werken aan een concrete vraag of opdracht van een bedrijf. Het gymnasium was op zoek naar een interessante opdracht voor brugklasleerlingen. NVKL vond Atlas Copco bereid om als opdracht gevend bedrijf op te treden, waarvoor dank. Op dinsdag 2 maart kregen de leerlingen een eerste introductie in de koudetechniek van Marcel Heijboer van Atlas Copco, en daarbij de opdracht uitgereikt. In de komende weken gaan zij uitzoeken hoe een koeldroger werkt, welke verschillende koudemiddelen er zijn en vooruitkijken naar toepassing van de nieuwe generaties koudemiddelen. Zij hebben de komende weken om hier aan te werken en iedere week is er een overleguurtje waarin zij Marcel met al hun vragen kunnen bestoken. Op 30 maart zullen zij hun bevindingen via een verslag en een korte presentatie met ons delen. Wij zijn zeer benieuwd wat ze er van gaan maken.

Wilt u meer weten, of ook wel eens meewerken aan dergelijke activiteiten met scholen, meldt u zich dan bij brenda@nvkl.nl

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?