16 februari 2021 1 min

Door de coronacrisis is er een tekort aan stageplekken in de technologie ontstaan. Op dit moment zoeken ruim 400 studenten een stage of leerbaan voor een technische opleiding in de metaal en metalektro. NVKL bundelt samen met FME, de aangesloten partnerbranches, SBB en bedrijven in de technologische industrie haar krachten om ervoor te zorgen dat er voor iedereen met interesse in techniek een stageplek beschikbaar is. Het gaat om stageplekken in een BBL-traject (leerbaan ofwel werkend leren) en om de BOL-stages. Juist nu kunnen we laten zien dat we een sector met perspectief zijn, voor jongeren, voor zij-instromers en voor medewerkers in onze bedrijven die bij willen leren. Ook uw bedrijf kan helpen, door een stage of leerbaan aan te bieden! Doet u mee? ​​​​​​​

Ik kan een stagiair plaatsen
Ik wil een leerbedrijf worden

Om een stagiaire te kunnen plaatsen moet u een erkend leerbedrijf zijn. SBB helpt u met de erkenning en met een goede begeleiding van de BBL- en BOL-studenten. Wilt u hier meer informatie over? Lees dan de pagina over het aanbieden van een stageplaats.

Meer informatie
Voordelen
Door het aanbieden van stages en leerbanen bied u studenten de kans om:

In de praktijk te leren voor een baan in de techniek
Ervaringen te horen van medewerkers van het bedrijf (met eenzelfde studieachtergrond)
Inzicht te krijgen in toekomstige jobmogelijkheden

Voor uw bedrijf is het een ideale manier om:

U te profileren als aantrekkelijk werkgever met perspectief voor de toekomst
Gebruik te maken van extra handen op de werkvloer en een frisse blik
Leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten op een leuke manier in huis te halen

Voorbeelden uit de praktijk
FME bezocht een aantal van haar lidbedrijven en vroeg hen hoe zij omgaan met stagiaires. Onderstaande video’s geven een impressie hoe een stageplek eruit kan zien en inspireren u hoe u onze sector kunt helpen.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?