21 januari 2021 2 min

Aeres Tech Productions bouwt aan de grootste greenscreen onderwijsstudio van Nederland waar cursisten vanuit huis met behulp van een VR-bril en joysticks, een warmte­pomp of koude-systeem kunnen installeren en onder­houden. In de studio van ruim 160 m² kunnen grote installa­ties binnengebracht worden, zodat trainers op afstand onderwijs kunnen geven. Aeres Tech: “Met deze stap laten we zien dat we veel vertrouwen hebben in de ontwikkeling van online onderwijstoepassingen, ook voor praktijkon­derwijs.”
Aeres Tech geeft behalve trainingen voor trekker monteurs ook trainingen op het gebied van koude-systemen, warmtepompen en montage van airco’s. Daarnaast maakt Aeres Tech videoproducties en organiseert congressen en kennisevenementen voor verschillende bedrijven en brancheverenigingen.
 In de onderwijsstudio zijn drie wanden bekleed als ‘greenscreen’, een groen oppervlak waarop allerlei zaken te projecteren zijn zoals achtergronden, driedimensionale modellen, filmpjes, stroomschema’s en teksten. Er zijn vier vaste cameraposities en er is een regiekamer en lichtplan. “Je kunt er makkelijk airco’s, warmtepompen of andere grote installatie naar binnen rijden en die uitvoerig gebruiken als lesmateriaal”, vertelt Jaap Wouda, manager marke­ting en communicatie van Aeres Tech.

Innoverend Onderwijs
Corona heeft online onderwijs in een versnelling ge­bracht. De onmogelijkheid van fysieke ontmoeting met vervolgens de periode van grote be­perkingen spelen het héle onderwijs parten. Vooral het praktijkonderwijs lijdt hieronder. Hierdoor moesten Aeres Tech en Opleidingscentrum GO° gedwongen innoveren op het gebied van onderwijs. Daarbij past de bouw van de onderwijsstudio. Steeds vaker biedt het expertise­centrum voor koude-, klimaat- en warmtepomptechniek een mix van fysiek en online onderwijs. “Met behulp van de studio kunnen mensen aan de andere kant van de aardbol bereikt worden met onze trainingen”, aldus Jaap Wouda.

Fysiek & Online Onderwijs
Het onderwijs en de trainingen zijn aan het veranderen en zullen in de toekomst alleen maar geavanceerder worden. Maar daarbij zullen praktijktrainingen zeker niet ver­dwijnen, verwacht Wouda. “Je mist met onlinetrainingen toch een stukje interactie. De meeste dingen kun je goed uitleggen op beeld, maar sommige dingen moeten echt in de praktijk ervaren worden. We geloven dan ook in en/en. Praktijk is altijd nodig en dat kan ook nooit 100% vervangen worden door een online omgeving. Dat bete­kent dat een nieuwe balans zal ontstaan tussen fysiek en online onderwijs. We kunnen veel meer mensen bereiken en ons onderwijs op een betere en efficiëntere manier aanbieden.”

Opleidingscentrum GOº
Alle technische opleidingen en trainingen worden ver­zorgd in het Experticecentrum Koude-, klimaat- en warm­tepomptechniek van Aeres Tech in Ede. Dit betekent dat deelnemers worden getraind in de dagelijkse werkom­geving, waar het geleerde direct in de praktijk kan wor­den gebracht. De studio zal per 1 maart operationeel zijn en is dan ook te huur voor producties voor lidbedrijven van de NVKL. Denk hierbij aan productvideo’s, livestreamproducties, instructie en gebruiksvideo’s.

Benieuwd wat Aeres Tech Productions voor jouw bedrijf kan betekenen?
Kijk voor meer informatie op de website van Aeres Tech of neem telefonisch contact op via 088 020 6400.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?