11 december 2020 1 min

In Woerden en omgeving zijn relatief veel metaal- en elektrotechnische bedrijven gevestigd. Zo is de voedselproductie- en opslagindustrie sterk in de regio vertegenwoordigd. Al jaren kampen deze bedrijven met een ernstig tekort aan hoog opgeleid technisch personeel. Sinds ruim 15 jaar zet de stichting Woerdens Techniek Talent (WTT) zich namens 160 bedrijven, 7 scholen en 4 gemeentes uit de regio Woerden (de gemeenten Montfoort, Oudewater, Bodegraven-Reeuwijk en Woerden) in om de belangstelling voor het technisch onderwijs te vergroten, de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te optimaliseren en het innovatieve karakter van de sector in de regio groot-Woerden versterken.
TechnoHUB
In september 2020 opende de TechnoHUB Woerden haar deuren: een plek waar jonge mensen enthousiast gemaakt worden voor de techniek, waar leerlingen op een vernieuwende manier les krijgen en kunnen zien in wat voor bedrijven ze terecht kunnen met hun vaardigheden, waar medewerkers in aanraking komen met innovatie en nieuwe kennis. Om op die manier meer personeel en kennis beschikbaar te maken voor de technische bedrijven in de regio groot-Woerden, waaronder veel installatiebedrijven. In september zijn de eerste VMBO- en MBO-leerlingen hun lessen in de TechnoHUB begonnen; in november zijn de eerste basisschoolworkshops begonnen en in januari 2021 volgen de eerste bijscholingscursussen voor werkenden.
Techniekgebieden
In deze TechnoHUB is als een van de vier techniekgebieden, één ruime zaal ingeruimd voor elektro- en installatietechniek. De ambitie van de TechnoHUB is om hier ook aandacht te besteden aan koudetechniek. Het Kalsbeek College in Woerden (VMBO) zal hier in ieder geval haar koudetechnische lessen gaan geven. Daarnaast zullen ook andere scholen in het basis- of voortgezet onderwijs van deze locatie gebruik gaan maken. Mogelijk zelfs het regionale MBO. Uiteraard wil men deze ruimte graag goed inrichten. Diverse NVKL leden  zijn al betrokken bij de TechnoHUB, maar meer koudetechnische bedrijven zijn altijd welkom. Op donderdagavond 21 januari organiseert de TechnoHUB een bijeenkomst voor koudetechnische bedrijven om de eventuele samenwerking en gebruikmaking van deze mooie locatie te bespreken. Wilt u meedoen of meer informatie? Lidbedrijven in en rondom Woerden ontvangen een mail van NVKL projectmanager onderwijs Brenda Witzier, u kunt hier op reageren, of zelf contact opnemen via brenda@nvkl.nl Neem ook eens kijkje op de website van TechnoHUB.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?