11 december 2020 1 min

Hogescholen gaan nog sterker met het mkb samenwerken om het innovatief vermogen van het mkb te vergroten via innovatietraineeships. Het ministerie van Economische Zaken stelt hier de komende jaren geld voor beschikbaar. FME leverde input voor de regeling. In deze flyer kunt u lezen waarom dit initiatief voor uw bedrijf interessant is.

Een innovatietrainee doet gedurende 1,5 jaar praktijkgericht onderzoek bij een mkb-onderneming op een vraagstuk dat voor de mkb-ondernemer interessant is. Dat doet de student eerst als stagiair en na het afstuderen, als het bedrijf dat wil, als medewerker van het bedrijf. Gedurende deze gehele periode is een lector van de hogeschool betrokken bij het onderzoek. Ook worden de studenten gedurende die periode getraind in ondernemers- en managementvaardigheden. Door de intensieve begeleiding vanuit de hogeschool ontstaat een nauwere relatie tussen hogeschool en mkb-onderneming die voor het mkb van belang is om ook op langere termijn toegang te krijgen tot nieuwe kennis en high potentials. Op die manier kunnen bedrijven hun innovatievermogen structureel vergroten. De eerste innovatietrainees in de pilot starten in februari 2021 en hun traineeship eindigt in september 2022.

De komende maanden zoeken hogescholen in hun regio ondernemers die een innovatietrainee kunnen plaatsen. Interesse? Contactgegevens van de Hogeschool in uw regio vindt u ook in de flyer.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?