27 november 2020 1 min

Op het Stedelijk Lyceum in Enschede zijn dit jaar 8 VMBO-leerlingen (PIE) gestart met het door NVKL ontwikkelde keuzevak Koudetechniek. Twee bedrijven uit de regio helpen hen daarbij. Een prachtige manier om leerlingen te interesseren voor koudetechniek. De leerlingen waren in het najaar van 2020 bij Pool Koudetechniek in Hengelo en Emondt Koeltechniek in Enschede te gast. Daar konden leerlingen kennis maken met de grondbeginselen van de Koudetechniek.

Gedurende 6 weken hebben ze in theorie en praktijklessen geleerd uit welke hoofdcomponenten een koelinstallatie bestaat. Onder begeleiding hebben de leerlingen een blikjeskoeler gemaakt. Deze blikjeskoeler is de afsluitende praktijkopdracht van het keuzevak. Een impressie van de samenwerking tussen Het Stedelijk Vakcollege, Pool Koudetechniek BV en Emondt Multiclima l Emondt Koeltechniek, ziet u in onderstaande video.

Zoekt u ook graag samenwerking met een VMBO in de buurt dat al koudetechniek aanbiedt, of werkt u al samen met een VMBO en wilt u dat NVKL hen helpt om het keuzevak koudetechniek aan te gaan bieden? Neem dan contact op met brenda@nvkl.nl en/of neem eens een kijkje op onze website.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?