29 oktober 2020 2 min

NVKL, Techniek Nederland en Wij Techniek hebben de handen ineengeslagen om voor de monteurs een verfrissend, innovatief en uitdagende reeks webinars neer te zetten. Nee, niet een uur lang kijken maar interactief bezig zijn, door gebruik van filmpjes en vragen met technieken die een rol spelen in de energietransitie, nu en in de toekomst. Steeds meer bedrijven maken zich nieuwe technieken eigen, het vakmanschap van medewerkers is daarbij cruciaal, zorg dus dat uw monteurs bijblijven!

Monteurs kunnen de webinars volgen via hun telefoon thuis, laptop of bijvoorbeeld met een paar collega’s in de kantine, hou wel de maatregelen van het RIVM in acht. We starten elk webinar om 15.30 uur. Na het volgen zijn uw medewerkers wellicht zo enthousiast dat ze zich verder willen bekwamen in de materie. Wij Techniek stelt een voucher beschikbaar waarmee monteurs een flinke korting (soms zelfs gratis) kunnen krijgen op een stukje bijscholing. Hoe ze deze kunnen aanvragen krijgen ze tijdens het webinar te horen.

Deel dit bericht met uw werknemers en moedig ze aan om deel te nemen aan de webinars! Inschrijven kan via onderstaande links.

11 november – webinar Koudetechniek
Werkt u vooral met synthetische koudemiddelen in (industriële) koudesystemen en/of warmtepompen, maar wilde u altijd al meer weten over natuurlijke koudemiddelen en hoe u daar veilig en verantwoord mee kunt werken? Dan is dit het moment! Roelof Robbertsen van Opleidingscentrum GO neemt u virtueel mee naar een industrieel koudesysteem en geeft u tips en tricks over het veilig werken met ammoniak, CO2 en koolwaterstoffen.

Aanmelden
18 november – webinar Klimaat en Duurzame Technieken
In dit webinar willen we graag monteurs bijpraten over actuele ontwikkelingen om het vak goed te kunnen blijven uitvoeren. Onderwerpen zoals hybride warmtepompen, (waterzijdig) inregelen, een leven lang leren en mijn werkgever heeft omwenteling naar verduurzaming succesvol gemaakt en levert vooral duurzame warmteoplossingen voor onze klanten.

Aanmelden
25 november – webinar Sanitaire Technieken
De Sanitair monteur gaat de nodige kennis opdoen over de warmtepomp. De cv-ketel als warmtebron voor warmtapwater is eindig. Een belangrijke vervanger is de warmtepomp. Hiervan zijn verschillende varianten op de markt, een lucht/water warmtepomp heeft geheel andere eigenschappen dan een water/water warmtepomp. De leidingwaterinstallatie in een gebouw wordt steeds meer complex en er moet rekening worden gehouden met aspecten zoals temperatuur, capaciteit, voorraad en wachttijd en nog veel meer. U leert een aantal basiszaken die u moet weten!

Aanmelden
2 december – webinar Elektrotechniek
We nemen u mee langs nieuwe en vernieuwde onderwerpen van de NEN1010 die uitkomt in oktober 2020. Aan de hand van een plaatje bij een praatje laten we zien hoe lastig, eenvoudige elektrotechnische situaties kunnen zijn als je kennis rondom NEN3140 en NEN1010 is weggezakt. Ervaren trainers en praktijkmensen zullen met boeiende multimediavoorbeelden zorgen dat u weer weet of het tijd is voor een training of een opleiding. Binnen het vak elektrotechniek gaat het niet alleen om regels en normen maar veel meer om kennis en inzicht zodat het weer FUN is om werk voor te bereiden en uit te voeren.

Aanmelden

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?