29 oktober 2020 1 min

Veel ondernemers breken zich het hoofd over wat hun medewerkers redelijkerwijs moeten verdienen. Zeker in een markt waarin technisch personeel schaars is groeit de behoefte aan houvast.

Natuurlijk is er de cao voor het Technisch Installatiebedrijf, maar de praktijk leert dat er geregeld arbeidsvoorwaarden worden afgesproken die boven de cao uitstijgen. Om de leden meer houvast te bieden is NVKL een onderzoek gestart naar het beloningsniveau van de medewerkers. Leden is gevraagd naar salarissen zoals die betaald worden, maar ook naar overwerk- en consignatievergoedingen. Uiteraard gebeurt dit volstrekt vertrouwelijk, medewerkers van de NVKL krijgen geen toegang tot de data. Die FME-medewerkers die wel toegang krijgen hebben vertrouwelijkheidscontracten getekend en staan onder streng toezicht.

Bij voldoende deelname kan er gerapporteerd worden naar grootte van het bedrijf maar misschien ook wel naar regio. Hoe meer bedrijven meer meedoen hoe waardevoller het wordt, doe dus allemaal mee! En… natuurlijk krijgen alleen de deelnemers de rapportages. Deelnemen aan het onderzoek kan tot eind december.

Inmiddels zijn de uitnodigingen per email verzonden. Heeft u deze niet ontvangen? Neem contact met ons op. Heeft u technische vragen mbt het onderzoek? Neem contact op Jeroen Nigten van FME, hij helpt u graag verder op weg.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?