4 september 2020 1 min

Onlangs informeerden wij u al over UOB, Uniforme Objecten Bibliotheek. Digitalisering in de gebouwde omgeving neemt namelijk momenteel een vlucht. Sinds enkele jaren is BIM in opkomst en zowel vanuit de praktijk als vanuit de overheid wordt digitalisering gezien als belangrijk middel om innovatie, betrouwbaarheid en kostenbesparing te vergroten. Dit heeft geleid tot DigiDeal Gebouwde Omgeving  (DigiDealGO) het Nationaal Digitaliseringsprogramma Gebouwde Omgeving, een samenwerking tussen de overheid en de markt.
Uniforme Objecten Bibliotheek
De open Uniforme Objecten Bibliotheek is één van de projecten van DigiDealGO. Dit open platform maakt de uitwisseling van BIM 3D-modellen mogelijk voor alle partijen in de bouwketen en is te gebruiken tijdens alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. Op 4 juni is de eerste versie van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) gelanceerd. De komende tijd is het zaak dat zoveel mogelijk objecten (lees: producten) worden opgenomen in de UOB. Hier is dus een belangrijke rol weggelegd voor fabrikanten en leveranciers.
Denkt u mee?
Het is belangrijk dat vertegenwoordigers van de fabrikanten/leveranciers uit onze sector betrokken zijn bij de inrichting en realisatie van de bibliotheek. De NVKL zoekt vertegenwoordigers uit deze hoek die willen meedenken in de UOB-expertgroep. Aanmelden kan via info@nvkl.nl!

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?