25 augustus 2020 1 min

Op maandag 24 augustus startte een nieuwe groep BBL leerlingen met de niveau 2 opleiding tot monteur koude- en klimaatsystemen. Een groep leuke jongemannen tussen de 16 en 22 jaar die vol enthousiasme begonnen aan hun eerste week bij Opleidingscentrum GO˚. Vanuit NVKL mocht Brenda Witzier de deelnemers als projectmanager onderwijs en arbeidsmarkt van harte welkom heten in onze branche. Uiteraard heeft ze gevraagd waarom ze hebben gekozen voor de koudetechniek. Zeker de helft gaf aan dat zij, terwijl zij met hun VMBO opleiding bezig waren, door middel van een stage in een koeltechnisch bedrijf enthousiast zijn geworden. De meeste van hen waren ook nu bij datzelfde bedrijf in dienst als BBL leerling en gaan hopelijk een mooie carrière in de koudetechniek tegemoet. Dat is dus iets wat werkt! Daarom een oproep aan alle lidbedrijven: zoek contact met een VMBO school in uw regio en biedt u aan als stagebedrijf!
Zij-instroom
Een ander gedeelte van de groep had al kortstondig gewerkt of was eerder gestart aan een andere opleiding, maar konden daarin niet vinden wat zij zochten. Denk aan loodgieter, operatie assistent en een paraveterinair. Ook zij kwamen via via in contact met koudetechniek en zijn gegrepen door de diversiteit en bijzondere techniek van dit mooie vak. Wat ook mee speelt zijn de gave plekken waar zij in de afgelopen periode werkzaam zijn geweest zoals de Arena, het Feyenoordstadion of mooie jachten.

Altijd leuk om zo’n groep enthousiaste jongeren te ontmoeten! Uiteraard wensen wij hen vanuit NVKL heel veel succes en plezier in hun opleiding, ze hebben alvast de sticker ‘My job is the coolest’ meegekregen om ‘trots op hun vak’ uit te kunnen zijn. Wij hopen hun binnenkort met hun diploma Ik hoop hen met hun diploma te kunnen feliciteren.
VMBO Keuzevak Koudetechniek
Zit u zelf nog in de gedachtegang van LTS en weet u niet hoe het VMBO werkt? Kijk dan eens op onze website op de VMBO pagina. Daar vindt u alle informatie en  een landkaart met de scholen die in de afgelopen jaren het keuzevak koudetechniek hebben gegeven. Er zitten ook weer nieuwe scholen in de pijplijn om dit jaar te gaan starten. Wilt u meer weten of in contact komen met een school? Stuur dan een mailbericht naar Brenda@nvkl.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?