26 juni 2020 2 min

Vandaag vond de tweede editie van de Dag van de Koeling plaats. Wereldwijd werd stilgestaan bij het belang van koeling, airconditioning en warmtepompen. De dag kon in geen betere week plaatsvinden. Met temperaturen rond de dertig graden werd wederom duidelijk dat we niet zonder koeltechniek kunnen. Zonder airconditioning is het namelijk veel te heet in huis of op kantoor, zonder gekoelde datacenters hebben we geen goede internetverbinding en zonder koeling kunnen we ons eten en drinken niet voor langere tijd bewaren en vers houden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de koeling in de zorg, het openbaar vervoer en in winkels.

Monteursactie op sociale media
NVKL heeft de afgelopen week verschillende acties opgezet om aandacht te vragen voor het vak en de koelmonteurs. Op maandag trapten we de tropische week af met een social media campagne. In een animatie geven we onze koeltechnici een blauwe pluim voor al het mooie en vooral belangrijke werk dat zij uitvoeren. De animatie is te zien op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram en deelnemers kunnen de post liken en delen met de hashtag #dagvandekoeling om kans te maken op een luxe mini koelkast. De posts werden tot nu toe ruim 200 keer gedeeld! Aanstaande maandag maken we de winnaar bekend.

NVKL in het nieuws
Afgelopen woensdagochtend verstuurden we ons persbericht over de Dag van de Koeling richting vakmedia. In ons bericht gingen we in op het belang van koeltechniek en de stijging van de verkoopcijfers. De NVKL aangesloten leveranciers verwachten voor dit jaar dat de verkopen met circa 50% zullen stijgen naar 185.000. Ook de NVKL erkende installateurs merken deze stijging. Zij zien in deze periode een sterk groeiende vraag naar airconditioners onder consumenten. Diverse media zoals de NOS, AGF, BouwMagazine en Bakkerswereld hebben ons persbericht overgenomen. Lees het persbericht hier.

Webinar ‘Alles over Airconditioning’
De zomer van 2020 belooft net als vorig jaar weer heet en droog te worden. Nu we dit jaar massaal thuiswerken en vakantie vieren in eigen land, is een prettig en vooral koel binnenklimaat van belang om de hete zomer door te komen. Veel huishoudens kiezen er daarom voor om een airconditioning aan te schaffen. NVKL gaf vanochtend een webinar over alles wat er komt kijken bij de aanschaf van een airconditioning. Zohar Tzur, NVKL projectmanager Techniek, Wetgeving en Innovatie, ging onder andere in op de soorten airco’s, energielabels, geluidseisen en het belang van goed onderhoud. Kijk hier het webinar terug.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?