3 april 2020 1 min

In 2019 heeft FME onderzoek gedaan bij de leden naar ontwikkelingen in hun organisatie. Ook de NVKL leden zijn benaderd om mee te doen aan het onderzoek. Uiteindelijk hebben 42 leden, waarvan 70,3% installateur, zich gebogen over vragen over personeel, energiebesparende maatregelen, de rol van Smart Working binnen de organisatie en de samenwerking met het onderwijs. De resultaten geven een goed beeld van de onderwerpen waar bedrijven (voor de uitbraak van het coronavirus) mee bezig waren en waar ze tegenaan lopen.

Uit de resultaten blijkt onder andere dat het ontwikkelen van personeel bij NVKL leden hoog op de agenda staat. Zo blijkt uit het onderzoek dat 86% van de bedrijven de kennis en vaardigheden van het personeel up-to-date houdt en gemiddeld 7,3% van de loonsom aan opleidingen wordt besteed. 74% van de bedrijven anticipeert bovendien op nieuwe vaardigheden via proactief opleiden.

Benieuwd naar alle resultaten? Bekijk dan onderstaande infographics van NVKL en FME en vergelijk de resultaten van onze branche met die van andere bedrijven in de technologische industrie.

Download infographic ondernemersonderzoekDownload infographic ondernemersonderzoek NVKL

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?