19 maart 2020 1 min

Op diverse locaties door het land werden de afgelopen weken Beroepenfeesten voor vmbo-leerlingen georganiseerd. Tijdens een Beroepenfeest komen vmbo-leerlingen in contact met verschillende beroepen en bereiden ze zich voor op het maken van een keuze voor een opleiding. NVKL was op 12 maart op het Beroepenfeest in Zoetermeer aanwezig en deelde een stand met NVKL lid Van Dorp Installaties. De leerlingen, afkomstig van zes scholen uit Zoetermeer, liepen verdeeld over drie rondes van elk 50 minuten langs de verschillende stands. Zij hadden van tevoren de opdracht gekregen om de aanwezige beroepen op de website te bestuderen en goede vragen te bedenken om aan de standbemanning te vragen.

Kennismaking met het vak
Indien een leerling interesse toonde in de installatie-, koude- of klimaattechniek, konden zij hun visitekaartje afleveren en een vervolgafspraak maken. Deze vervolgafspraak vindt plaats tijdens een zogenoemde Doe Dag, waar de geïnteresseerde leerlingen écht kennis maken met het vak. NVKL organiseert binnenkort samen met Van Dorp gedurende twee dagdelen diverse activiteiten voor deze groep leerlingen om ze een goed beeld van het vak te geven. Aan het eind van de dag waren alle plekken voor een Doe Dag bij NVKL en Van Dorp vergeven en kijken we terug op een geslaagde middag. Een aantal leerlingen gaf aan vrij zeker iets in de koude- en klimaattechniek te willen doen. Hier zaten ook een paar enthousiaste meiden bij!

Doe Dag geannuleerd vanwege corona
De Doe Dag stond in eerste instantie gepland op 26 maart. Vanwege de corona-uitbraak is besloten het evenement op een andere dag te houden. Zodra deze heeft plaatsgevonden, doen wij hier in onze nieuwsbrief verslag van.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?