6 maart 2020 1 min

Op maandag 2 maart jl. hebben 11 deelnemers van de Post HBO opleiding koudetechniek hun opleiding afgesloten met de presentatie van hun eindopdracht.

De deelnemers hebben zich in het afgelopen half jaar over een casus gebogen waar zij een advies moesten geven over de groente- en (hard)fruitopslag in een distributie- en diepvriesbedrijf. Naast het rapport dat zij hierover moesten opstellen,  hebben zij in een eindpresentatie van 20 minuten de resultaten gepresenteerd. Alle teams hadden zich gebogen over de voedselveiligheid en -kwaliteit, de verschillende vormen van bederf en de bedrijfsprocessen. De koellastberekeningen werden toegelicht. Er waren diverse mogelijkheden vergeleken en keuzes gemaakt voor systemen, compressoren, componenten, koudemiddelen. En dat alles om de appels en peren zo lang mogelijk goed te houden en de spruitjes in te kunnen vriezen. Ieder team sloot af met de conclusies en aanbevelingen. De docenten en andere aanwezigen konden nog een aantal verdiepende vragen stellen, of navragen waarom voor bepaalde opstellingen was gekozen.

Na de drie presentaties trok het docententeam zich terug om zich te beraden. Gelukkig konden zij na een half uur de deelnemers feliciteren met mooie eindcijfers, waarmee alle studenten zijn geslaagd. De diploma uitreiking zal plaats vinden op 18 juni. Om hen alvast te complimenteren met deze prestatie kregen zij namens NVKL een kleine attentie uitgereikt.

De 16 deelnemers die op deze zelfde dag starten met hun Post HBO opleiding koudetechniek luisterden geïnteresseerd naar hun voorgangers. Zij starten na de presentaties met hun eerste module van het anderhalf jaar durende traject. Het einddoel hebben zij alvast voor ogen.

Wij feliciteren alle geslaagden met hun diploma, en wensen alle nieuwe deelnemers veel succes en een leerzame periode toe.

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?