21 februari 2020 1 min

Vanaf september 2018 wordt er gemiddeld 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. In 2018 en 2019 is er geld beschikbaar voor vmbo-scholen waarmee ze kunnen investeren in bijvoorbeeld machines, materialen en mensen. Van 2020 – 2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

In 71 regio’s in Nederland zijn de regioplannen goedgekeurd.

NVKL heeft meegetekend voor ondersteuning in regio Haaglanden, regio Leiden Duin- en Bollenstreek, regio Amersfoort, regio De Bilt Wijk bij Duurstede en Zeist en regio Zuidoost-Friesland. Dit betekent dat wij in deze regio’s hebben toegezegd om actief mee te helpen om koudetechniek op een van de VMBO-scholen in die regio onder de aandacht te brengen en een plek te geven in het curriculum met ons NVKL lespakket. Ook zullen we in die regio’s proberen onze lidbedrijven hierbij te betrekken. In de afgelopen weken zijn in deze regio’s kickoff bijeenkomsten georganiseerd om nu echt van start te gaan met het project. Wij zullen u blijven informeren over de activiteiten en mogelijk actief benaderen wanneer uw regio contact met het bedrijfsleven nodig heeft.

Voor u als bedrijf is het uiteraard altijd mogelijk om deze maar ook in de andere regio’s aan te sluiten en scholen te stimuleren om aandacht te schenken aan koudetechniek. Met als doel uiteraard om jongeren te interesseren voor de koudetechniek en klimaatsystemen. Wilt u ook uw steentje bijdragen of meer informatie, neem dan contact op met een vmbo school in uw regio, of met onze projectmanager onderwijs & arbeidsmarkt Brenda Witzier.

Voor meer informatie over de regio’s betrokken scholen en contactgegevens verwijzen wij u naar de website van Sterk Techniek Onderwijs.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?