21 februari 2020 3 min

Opleiden en ontwikkelen van werknemers is een belangrijk thema voor alle bedrijven in Nederland. Medewerkers moeten voortdurend bijblijven om goed te kunnen functioneren. Een vraagstuk dat ook in de koeltechnische branche speelt. Hoe houden we onze werknemers op langere termijn duurzaam inzetbaar? De medewerkers zijn de sleutel van het succes van jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Extern opleiden van mensen kost veel tijd en geld, leren is niet altijd makkelijk en staat een leven lang ontwikkelen soms in de weg. Daarnaast speelt krapte op de arbeidsmarkt en “the war on talent” een grote rol en wordt het belang van het behouden van je personeel steeds groter. Om dit beide op een goede manier te doen is aandacht voor de ontwikkeling van de mens als werknemer én als persoon een pure noodzaak geworden voor een gezonde bedrijfsvoering. Maar hoe doe je dat in de beperkt beschikbare tijd en wat mag dat kosten? Door de intrede van nieuwe technologieën en een veranderend concurrentie-landschap, begrijpt iedereen dat het van belang is om te investeren in het personeel en ze te blijven ontwikkelen.  Ontwikkeling aan de gang krijgen is nog niet zo makkelijk, laat staan aan de gang houden. Daarom is het verstandig om een specialist in de hand te nemen die zowel leidinggevenden als medewerkers ondersteunt bij het inhoud-, richting- en vormgeven hiervan.
SLIM-regeling
De MKB-lidbedrijven van de NVKL kunnen daarom volledig worden ondersteund bij het intern leren, ontwikkelen en verbeteren. Dat kan met ondersteuning van experts en door gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling in 2020, genaamd de SLIM regeling. Maak gebruik van de SLIM-regeling voor de ontwikkeling van jouw medewerkers. Waarvoor is de regeling voor te gebruiken:

De doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb-ondernemingen;
Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Bekijk de website voor meer informatie over de regeling.
Aan de slag!
Wij hebben twee partijen gevonden die u daarbij zouden kunnen helpen:

ChainWorks: SLIM idee voor MKB!

Omdat dit voor veel bedrijven een ingewikkeld proces is, hebben wij een organisatie voor u gevonden die samen met u deze aanvraag kan doen en u kunt helpen bij het aanpakken van dit thema. Wij sturen u hierbij als NVKL, informatie welke wij samen met expert ChainWorks hebben opgezet.

Een greep uit de onderwerpen waar u mee aan de slag zou kunnen en binnen de regeling vallen:

Een doorlichting leidend tot een opleidings- en/of ontwikkelplan
Individueel loopbaanadvies en coaching
Methodiek voor Professionaliseren, Leren & Verbeteren
Leiderschapstrajecten en hoe stimuleren leidinggevenden mensen om te leren
Individueel loopbaanadvies met gesprekken en hulp
Verbeteren en uitvoeren van de gesprekscyclus over loopbaan en ontwikkeling
Teams beter laten samenwerken en samen leren
Inrichten van praktijkleren eventueel ondersteund met moderne leermiddelen
Interne kennisoverdracht en kennisborging
Creëren van praktijkleerplaatsen
Ondersteuning bij de uitvoering van eigen (maatwerk)projecten

En ter ondersteuning van de regeling zelf:

Ondersteuning bij de aanvraag van de SLIM subsidie
Verzorgen van de administratie en verantwoording van de subsidie

Ook aan de slag?
Dat kan! We helpen u graag op weg. Wanneer u vóór 1 maart 2020 bij ChainWorks aangeeft dat u wilt deelnemen, dan is het mogelijk om met behulp van de slimregeling een groot deel (60% of 80%) tot een maximum van €24.999,00 van de kosten vergoed te krijgen. De aanvraag moet dan in het tijdvak van 1 t/m 31 maart 2020 ingediend worden, project mag tot maximaal een jaar duren en u mag niet meer dan 250 medewerkers in dienst hebben. Dus: overweegt u om te investeren in de ontwikkeling van uw personeel en/of het management, dan is het nu een goed moment om door te pakken. ChainWorks heeft tevens een subsidie-deskundige die u kan helpen de aanvraag te doen. Vandaag bellen? Is binnen een week advies of een aanvraag zinvol is.

Kijk voor meer informatie op www.slimideevoormkb.nl of neem contact op met Raymond Sweers.

HELIXERS

Een partij die hierbij kan helpen is Helixers. Helixers is gespecialiseerd in het aan de gang krijgen en houden van persoonlijke ontwikkeling in mkb-bedrijven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van assessments, slimme software en persoonlijk ontwikkeladvies om invulling te geven aan een leven lang ontwikkelen. Daarnaast ontzorgen ze de subsidieaanvraag volledig, zodat u gefocust met de business bezig kan blijven. Door deze regeling worden de kosten die hiermee gepaard gaan, bijvoorbeeld die van de specialist, tot wel 95% vergoed. De eerste aanvraagperiode voor deze subsidie loopt tot en met 30 maart, wees er dus snel bij.

Wilt u meer informatie of een rekenvoorbeeld, neem dan contact op met Helixers.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?