7 februari 2020 1 min

Midden in de toekomst, stond afgelopen week de NVKL met een aantal lidbedrijven op haar eigen paviljoen tijdens de VSK-beurs in de Jaarbeurs, Utrecht.

De eerste beursdag werd afgetrapt door ruim 6000 bezoekers waaronder vele scholieren. Zij waren voornamelijk op zoek naar antwoorden, want aan de hand van een vragenlijst moesten zij vragen beantwoorden als: Wat is een compressor en bij welke temperatuur kookt water? Onze standhouders hielpen ze graag op weg.

Ook ervaren monteurs bezochten de VSK afgelopen week. Voornamelijk op woensdag bogen zij hun hoofd op het paviljoen over de techniek van de koelkast en de warmtepomp. Daarbij werden zij uitgedaagd om aan de hand van een VR-bril hun kennis te testen.

Op de woensdag en donderdag liep het flink door, met als hoogtepunt de lancering van de binnenklimaatbestekken en de uitreiking van de Koeltrofee door Erben Wennemars.

NVKL blikt terug

Opvallend bleek dat de NVKL demo units erg populair waren. Diverse bedrijven vroegen of ze deze ook kunnen lenen. Niet alleen NVKL medewerkers legden het principe uit, maar ook bedrijven die er toevallig omheen stonden, waardoor er flink genetwerkt werd.

Veel belangstelling trokken de razend moeilijke prijsvraag en de grote ijsblokken die langzaam wegsmolten. Want wat gebeurt er als je je handen 10 seconden op de ijsblokken legt en vervolgens tegen je voorhoofd houdt? De NVKL had leuke schaatsmutsen met ‘IJskoud de beste’ als beloning.

Ook veel installateurs die zich bezighouden met de energietransitie, bezochten het paviljoen. Waar zij antwoord kregen op de vragen: hoe zit het nou precies, hoezo is dit natuurlijk, hoe kan ik dit oplossen met mijn koudeopslag? Op het NVKL paviljoen waren zij met deze vragen op het juiste adres.

Er blijkt veel interesse bij scholen te zijn om het keuzevak koudetechniek te gaan geven. Gedurende deze week zijn er verschillende nieuwe contacten gelegd. Een mooi vooruitzicht op nieuwe koelmonteurs.

Kortom: een succesvolle week waar we trots op mogen terugkijken!

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?