29 november 2019 1 min

Afgelopen drie dagen organiseerden Jet-Net & TechNet de Career Day bij de TU Delft, waar zij 1.600 vmbo, havo en vwo leerlingen mochten ontvangen. Leerlingen bezoeken tijdens de Career Day onder begeleiding van een student meerdere stands van technische bedrijven, waarbij de jongeren zelf aan de slag kunnen in workshops.

De Career Day is dé plek is waar het technisch bedrijfsleven, groot en klein en in diverse werelden van techniek, samenkomt om hun talenten van de toekomst te inspireren voor technologie. Techniek heeft de toekomst! De komende jaren zijn er volop mogelijkheden voor iedereen die een uitdagende baan wil op het gebied van techniek, technologie en ICT. Daarom werken er binnen Jet-Net & TechNet honderden bedrijven en scholen samen, om leerlingen en docenten in contact te brengen met contexten uit het technologisch bedrijfsleven. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd tot het maken van een bewuste studie- en carrièrekeuze.

Tijdens de careerday voor VMBO leerlingen op donderdag 28 november heeft ook de NVKL zes groepen jongeren ongeveer 30 minuten ontvangen in haar stand. Voor bijna alle jongeren gold dat zij nog nooit van koudetechniek hadden gehoord en geen idee hadden dat je daar ook voor kan leren en je beroep van kan maken. Elke groep bekeek een kort beroepenfilmpje waarmee zij een indruk kregen van de veelzijdigheid van de koudetechniek. Zij kregen bij Brenda Witzier (NVKL bureau) via de Virtual Reality brillen uitleg over het koudetechnisch proces en de quiz die hierbij hoort. Daarnaast kregen zij aan de hand van onze demonstratie-units uitleg van Leo van Maris (NVKL bestuur) en Erwin Huygen (koelmonteur fabricage bij Geerlofs). Erwin kon de jongeren bovendien een mooi inkijkje meegeven in ‘het leven van een koudetechnicus’. Na afloop van de workshop kregen zij een tasje mee met de ‘kies voor koudetechniek’ en ‘NVKL bedrijven in de regio op zoek naar leerlingen’ flyer en een leuke gadget.

Wij hopen op deze manier weer een aantal 3e of 4e jaars Vmbo’ers te hebben geënthousiasmeerd voor ons mooie vak. De tijd vloog voorbij, het was een mooie dag! Erwin en Leo bedankt voor jullie bijdrage!

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?