18 oktober 2019 2 min

P&O-masterclass ‘Diversiteit en inclusie, een verrijking van je personeelsbestand’
Blijf je zoeken naar mensen die precies passen in het hokje? Of waag je de sprong naar mensen die misschien niet in het plaatje passen maar wel super gemotiveerd aan de slag willen? Hoe kun je als P&O-er bijdragen aan een cultuur waar verschillen worden gezien als verrijking in plaats van belemmering? Nog steeds werken er maar weinig vrouwen, mensen met een arbeidshandicap of een migratieachtergrond in onze sector, terwijl er genoeg goud voor handen is. Deze masterclass geeft tips om deze nieuwe werknemers te vinden, te werven en te behouden.

In een tweedaagse masterclass helpt OTIB om je vakmanschap op het gebied van diversiteit te versterken. Wat kan je verwachten? Kennis, tips, het ontmoeten van andere P&O-ers, en het verbinden van kennis en ervaring in jouw dagelijkse praktijk. Alle facetten van P&O-werk komen aan de orde, van beheer tot beleid en van strategisch tot operationeel.
Meer informatie

Training Goede Start voor begeleiders van zij-instromers op de werkvloer
Nieuwe collega’s. Een aanwinst voor het bedrijf maar het vraagt ook wat van je als het gaat om begeleiding. OTIB biedt ondersteuning bij het begeleiden van nieuwe collega’s. Speciaal voor werkplekbegeleiders, eerste monteurs, leidinggevend monteurs en vergelijkbare functies is de training ‘Goede Start voor begeleiders van zij-instromers’ ontwikkeld. De kortste weg naar effectief integreren in het bedrijf. Deze training geeft praktische tips en helpt om nieuwe collega’s goed te begeleiden.

Een groot deel van de nieuwe collega’s in de technische installatiebranche bestaat op dit moment uit zij-instromers uit een andere branche of cultuur met weinig of geen ervaring. Zij moeten nieuwe talenten ontwikkelen, maar ook wennen aan de branche. Met deze nieuwe training ondersteunt OTIB onder andere werkplekbegeleiders en eerste / leidinggevend monteurs bij het door laten groeien van nieuwe collega’s tot zelfstandige specialisten.
Meer informatie

Workshop Inclusief Leiderschap
Bedrijven met een diversiteit aan werknemers zijn creatiever, slagvaardiger, kunnen het contact met de (nieuwe) klant borgen en verhogen hun innovatiekracht. Het is dus logisch: zet in op diversiteit! In de workshop Inclusive Leadership leer je hoe je ( de bestaande) diversiteit in de organisatie kunt bevorderen en ervaar hoe jouw leiderschapsstijltalent kan stimuleren. Je leert hoe je kunt bijdragen aan het creëren van bewustwording van diversiteit in jouw organisatie. In de workshop wordt aandacht besteed aan de competenties die noodzakelijk zijn voor inclusief leiderschap, zoals onbevooroordeeld luisteren, ruimte bieden en vooroordelen opzijzetten.
Meer informatie

Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!
Hoe zet je gezond en veilig werken in je bedrijf op de agenda? En hoe stimuleer je veilig gedrag van je vakmensen? Twee belangrijke vragen, zowel voor het bedrijf als voor de vakmensen zelf. En deze vragen zijn actueler dan ooit. Want juist in drukke tijden en met een tekort aan vakmensen is de werkdruk in sommige bedrijven hoog. Wil jij ook weten hoe je meer veiligheidsbewustwording op de werkvloer kunt creëren? Verken dan al je mogelijkheden in de bijeenkomst ‘Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!’ bij jou in de regio.

Veiligheid is meer dan regels. Het gedrag van vakmensen zelf is essentieel. Speciaal voor directeuren, leidinggevenden, HR-managers en KAM-medewerkers organiseert OTIB daarom bijeenkomsten over veilig en gezond werken in de techniek. Naast praktische zaken gaan we hierbij vooral in op de beïnvloedingsmogelijkheden van het gedrag van je medewerkers in alle lagen van je bedrijf. Hoe veilig gedragen jouw vakmensen zich? Hoe ver reikt jouw invloed als ondernemer? En hoe leidt voorbeeldgedrag tot voorbeeldig veiligheidsgedrag? Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar gezond werken. Want gezond werken maakt dat mensen langer en met meer plezier blijven werken!
Meer informatie

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?