20 september 2019 1 min

Wilt u een bijdrage leveren aan het interesseren van jongeren voor koudetechniek en docenten daarbij helpen? Meld u dan aan voor de ‘vmbo-pool’. De NVKL ondersteunt vmbo-scholen die hun leerlingen het keuzevak Koudetechniek aanbieden. Wij doen dat door hen zo veel mogelijk te ontzorgen en een compleet lespakket met lesboeken, docentenhandleidingen, examens en praktijkopdrachten te bieden. De docenten volgen een training om hiermee te leren werken. Maar als de leerlingen eenmaal aan het maken van de praktijkopdrachten toe zijn, is dat voor veel docenten toch een spannend moment. Wij zouden hen graag daarbij willen helpen in de vorm van ondersteuning van echte ‘koudetechnici’. Dit kunnen koudetechnici van onze lidbedrijven zijn, maar bijvoorbeeld ook gepensioneerden die het nog leuk vinden om dit te doen.

Dat betekent dat wij scholen de gelegenheid geven om bij NVKL aan te geven dat zij op een specifieke datum/tijd ondersteuning zouden willen. Dan vragen wij dat aan de mensen die hebben aangegeven voor deze regio beschikbaar te willen zijn, en kijken of we match kunnen maken.

Dus draagt u het onderwijs een warm hart toe, wilt u zo af en toe uw koudetechnische kennis overdragen aan de nieuwe generatie? Of kent u een ervaren koudetechneut of monteur die hier geïnteresseerd in zou kunnen zijn? Stuur dan een mail naar brenda@nvkl.nl. Jouw voordeel: dankbare docenten, enthousiaste leerlingen, een mooie manier om nieuwe monteurs (voor jouw bedrijf of de sector) te werven, voldoening, een bijdrage leveren aan kennisverrijking van jongeren, uitblinken in een expertrol.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?