4 september 2019 1 min

Had u afgelopen schooljaar een BBL-leerling in dienst? Of misschien wel een hbo-stagiair? Vergeet dan niet de subsidie praktijkleren aan te vragen. Het maximale subsidiebedrag is 2.700,- euro per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). U vraagt de subsidie na afloop van de begeleiding aan.

Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Na afloop van de begeleiding dient u uw aanvraag in. Lees de voorwaarden per categorie.

Voor het school- en studiejaar 2018/2019 kunt u een aanvraag indienen van 2 juni 2019 09.00 uur tot en met 16 september 2019 tot uiterlijk 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van RVO. U kunt een aanvraag indienen via www.mijn.rvo.nl/praktijkleren

Tip: Heeft u op dit moment een leerling? Bekijk dan nu alvast de voorwaarden en administratieve verplichtingen, zodat u de subsidie volgend jaar zonder problemen kunt aanvragen.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?