25 juli 2019 1 min

Nog niet zo lang geleden werd de warmtepomp als hét wondermiddel gepresenteerd waarmee iedereen ‘gratis’ warmte uit de lucht kon plukken. Nu dat sprookje is doorgeprikt, krijgt de warmtepomp te maken met nieuwe beeldvorming: ze zouden vooral duur zijn, teveel lawaai maken en stroom slurpen. Tijdens de derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech in Ede op donderdag 26 september, zullen diverse deskundigen de feiten en de fabels van elkaar scheiden. Dat maakt de ‘Dag van de Warmtepomp’ een niet te missen evenement voor iedereen die werkt in de sectoren van de installatiebranche, klimaat- of koudetechniek. Een van de sprekers is klimaatexpert Rimme van der Lee. Hij zal helder inzicht geven in het feitelijke energiegebruik en CO2-gebruik van woningen en de manier waarop dat verbruik kan worden verminderd. Veel aandacht in zijn presentatie is er voor de samenhang in energiehuishouding, uitstoot en verbruik bij de toepassing van warmtepompen.

Het voorlopige programma van de Dag van de Warmtepomp bevat behalve lezingen ook een aantal praktische workshops. Onderwerpen daarvan zijn onder andere de wet- en regelgeving over het geluid dat warmtepompen mogen maken en de manieren waarop bij de installatie geluidoverlast kan worden tegengegaan. Een andere workshop behelst het spelen van vloerverwarming met gebruik van warmtebeelden, de veelgemaakte fouten daarbij en een dieper begrip over het rendement van vloerverwarming.

Vorig jaar trok de Dag van de Warmtepomp in Ede meer dan 200 bezoekers. Diederik Samsom – onderhandelaar voor het onlangs gepresenteerde landelijk klimaatakkoord – was een van de sprekers. In de komende decennia moeten 7 miljoen woningen en meer dan een miljoen andere gebouwen worden verduurzaamd, ofwel zonder gebruik van fossiele energie worden gekoeld en verwarmd. Aeres Tech heeft in de afgelopen twee jaar zelf al de stap gezet naar duurzaamheid en heeft haar gebouwen al ‘klimaatneutraal’ gemaakt.

Gratis aanmelden
Het programma van de Dag van de Warmtepomp begint op 26 september om 15.00 uur; inloop vanaf 14.30 uur. Het programma wordt besloten met een borrel vanaf 18 uur. U kunt zich nu gratis aanmelden!

Bekijk hier de uitnodiging.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?