12 juni 2019 1 min

Individuele budgetten voor scholing en ontwikkeling kunnen bijdragen aan het stimuleren van de eigen regie over de loopbaan. Maar wat is nodig om te zorgen dat iedereen die budgetten ook gebruikt? Wat werkt wel en wat werkt niet? Welke randvoorwaarden zijn er om in aanmerking te komen voor fiscale vrijstelling bij scholingsbudgetten?

Dit zijn de onderwerpen van de bijeenkomst die AWVN, Sociaal-Economische Raad, Stichting van de Arbeid en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op vrijdagochtend 28 juni organiseren.

Deze ochtend worden best practices over het stimuleren van de eigen regie gedeeld – zo krijgt u meer inzicht in wat wel en niet werkt bij individuele ontwikkelbudgetten. De Belastingdienst licht aan de hand van een voorlichtingsdocument de voorwaarden voor fiscale vrijstelling toe.
Uiteraard is er ruimte om uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan.

Doelgroep
Werkgevers, HR-adviseurs, adviseurs duurzame inzetbaarheid, sociale partners die betrokken zijn bij cao-onderhandelingen en het maken van afspraken over ‘eigen regie’, branche-organisaties, vakbonden en O&O-fondsen.

Programma
Inloop vanaf 9.00 uur. Programma start om 9.30 uur. Afsluiting en lunch om 13.00 uur.
• Opening door dagvoorzitter Robin Boonk (AWVN)
• Een leven lang ontwikkelen Geleerde lessen Tiptrack (Ditmer Rouwenhorst, AWVN)
• Praktijkvoorbeelden stimuleren eigen regie Wat werkt wel, wat niet? Wat is er mogelijk?
• Ontwikkelbudgetten en fiscaliteit Wat is er mogelijk? (Stan Rethans, Belastingdienst)
• Carrouselronde
Gespreksronde 1 Leren van elkaar rond ervaringen met individuele ontwikkelrekeningen. U gaat in gesprek met elkaar in gesprek en met verschillende partijen om ervaringen te delen.
Gespreksronde 2 Hoe werkt fiscale vrijstelling? U gaat in gesprek met medewerkers van de Belastingdienst over concrete situaties en vragen die bij u leven.
De gespreksrondes staan twee keer op het programma; u kunt aan beide sessies deelnemen
• Plenaire terugkoppeling en samenvatting

Zelf praktijkvoorbeeld aandragen?
Heeft u zelf een praktijkvoorbeeld dat u wilt toelichten aan één van de gesprekstafels? Neem dan contact op met Yvonne Bernardt, y.bernardt@ser.nl.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
De bijeenkomst is toegankelijk voor (indirecte) leden van AWVN en genodigden. Als u iemand in uw netwerk kent die ook geïnteresseerd is, dan kunt u deze uitnodiging doorsturen.

Aanmelden
U kunt zich hier Inschrijven of door een mail te sturen naar Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?