Ook dit jaar wil NVKL samen met lidbedrijven en scholen extra aandacht vragen voor ons mooie vak en hier zoveel mogelijk kinderen/jongeren bekend mee maken.

In 2023 volgden ruim 1000 kinderen een gastles op of rond 26 juni tijdens world refrigeration day.

Week van de Koeling 2024

Dit jaar is er gekozen om een 4-daagse Week van de Koeling te organiseren van 25 tot en 28 maart 2024. We willen graag dat op zo veel mogelijk scholen scholen in deze week een gastles wordt geven en natuurlijk ook het door NVKL ontwikkelde Play it COOL! spel wordt gespeeld. Zo vragen we niet alleen aandacht voor het vak, maar leren we de kinderen ook iets over onze techniek. En daarmee komen er hopelijk ook weer nieuwe koeltechnische talenten bij!

Geef een gastles

Wil jij ook een gastles geven tijdens deze mooie actieweek? Zoek dan een basisschool of middelbare school bij jou in de regio (van je kind, kleinkind etc of waar je als bedrijf al contact mee hebt) en vraag of je een gastles mag geven voor groep 7 of 8 voor het basisonderwijs en/of de 1e of 2e klas voor het vmbo, havo of vwo. Maak de afspraak en meld je aan via www.nvkl.nl/weekvandekoeling, dan kom je op de deelnemerskaart.

Op dezelfde webpagina vind je tips voor het geven van de gastles, hoe je het Play it COOL! spel kunt aanvragen en je kunt hier kant en klare bewerkbare PowerPoints downloaden om de gastles te geven.

Ontvang een gastdocent

Ook scholen kunnen zich aanmelden en vragen om iemand die een gastles komt geven,  NVKL zal dan lidbedrijven in de regio benaderen om medewerking.

In deze week zullen we via social media met de hashtags #playitcool, #weekvandekoeling #myjobisthecoolest zoveel mogelijk aandacht vragen voor onze actie, we nodigen jullie uit om daar actief aan mee te doen!

Online informatiesessie

Heb je behoefte aan meer uitleg over de Week van de Koeling, wil je weten hoe het spel werkt, wil je tips of gewoon even sparren met andere deelnemers?

NVKL organiseert speciaal voor deze gelegenheid een online informatiesessie op donderdag 15 februari van 15:00 tot 16:00 uur waar Brenda Witzier en Michelle Michelle Hoogsteen het een en ander zullen toelichten, en waar je al je vragen kunt stellen.

Agendapunten:

  • Opening, welkom en korte voorstelronde
  • Wat is de bedoeling van de Week van de Koeling?
  • Hoe kun je meedoen?
  • Hoe werkt het spel?
  • Welke hulpmiddelen zijn beschikbaar?
  • Vragen en uitwisseling ideeën
Schrijf je in voor de informatiesessie
Download de flyer