Op dinsdag 18 april vond een uitwisselingsbijeenkomst plaats in Ede bij Opleidingscentrum GO°. Directeur Jenny vd Bovenkamp ontving hier Per Jonasson, Anne-Lee Bertenstam en Johanna Bennysson van Incert uit Zweden in het opleidingscentrum. De Zweedse gasten waren hier op uitnodiging van NVKL directeur Coen van de Sande. Daarnaast waren Brenda Witzier van NVKL en Harry Dekker, directeur van STEK, aanwezig.

Incert

Incert is een certificeringsinstelling in Stockholm AB en voert activiteiten uit die betrekking hebben op de certificering van personen en bedrijven die actief zijn op het gebied van installatie in de bouw- en weg- en waterbouwsector en de auto-industrie. Ook de F-gassen certificering voor personen en bedrijven is in handen van Incert.

Het gezelschap heeft de wijze van certificeren en opleidingen voor F- gassen én natuurlijke koudemiddelen in beide landen besproken en ideeën met elkaar gedeeld. Incert kwam vooral informatie ophalen over de natuurlijke koudemiddelen, aangezien dit in Zweden nog opgestart wordt. Het was een leerzame bijeenkomst voor alle aanwezigen, waar het delen van kennis en ervaring centraal stond. Onder de indruk van de opleidingslocatie vertrok de Zweedse delegatie aan het einde van de middag weer naar het Noorden.