Op 14 maart vond de gezamenlijke themabijeenkomst ‘Digitalisering in en rondom koelinstallaties’ plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd vanuit de werkgroep KANS van NVKL en de Kenniskringen van de KNVvK. Tijdens de middag en avond werden 50 deelnemers uitgedaagd om vooruit te kijken naar wat we in de koeltechnische sector kunnen realiseren op het gebied van voortgaande digitalisering en welke uitdagingen en kansen er liggen.

Voorzitter van de werkgroep KANS, Fons Pennartz, opende de middag en gaf een introductie op het thema digitalisering. Tijdens de VSK-beurs in februari reikte hij nog de NVKL Koeltrofee voor beste innovatie en praktisch toepasbaar product in de koeltechniek uit aan het bedrijf IJskoud voor hun product FreezerData. Nu vroeg hij de ondernemer achter IJskoud en dit product, Henk Komin, naar voren om meer te vertellen over deze slimme digitale temperatuurbewaking. Ook gaf spreker Wil Duivenvoorden vanuit de projectgroep KANS een toelichting op sensoring en Digital Twins om koelinstallaties en cold chains efficiënter te maken.

Na de pauze met lichte maaltijd gaf Jan Gerritsen van GEA een presentatie over de benodigde specialismen die van belang zijn bij het ontwikkelen van digitale oplossingen en gaf hij een toelichting op een lopend Digital Twin project. Theo Vliek van de RBK Group nam het stokje van Jan over en ging in zijn verhaal in op de winst van intelligent energiebeheer. Zohar Tzur van NVKL sloot het programma af door de doelstelling en samenwerking met de Kenniskringen van KNVvK toe te lichten. Daarbij werden de wegwijzers van projectgroep KANS uitgelicht. Wil je de wegwijzers nog eens nalezen? Je vindt ze hier:

Na een discussie met de sprekers en het publiek onder leiding van Fons Pennartz werd de themabijeenkomst succesvol afgesloten.

Bekijk hieronder de presentaties: