De afgelopen drie weken stonden in het teken van de NVKL Regiobijeenkomsten. Zo’n 300 leden namen deel aan een van de bijeenkomsten op diverse plekken door het land of online. Het hoofdthema van dit jaar was de herziening en implementatie van de nieuwe F-gassenverordening.

Interessante thema’s

Martijn Hildebrand schoof vanuit Rijkswaterstaat/het ministerie van EZK aan om de leden mee te nemen in de totstandkoming en de uitkomst van de herziening. Vervolgens vulde Zohar Tzur het verhaal aan door de vertaalslag voor de leden te maken wat dit voor hen concreet betekent. De belangrijkste wijzigingen van de verordening zijn opgenomen in deze flyer.

Na de pauze nam Brenda Witzier de aanwezigen mee in het project ‘Leren en ontwikkelen voor een duurzame (koudemiddelen)transitie’. Dit project is gericht op het ontwikkelen van een nieuw onderwijsprogramma en een leerrijke werkomgeving via een online leerplatform. Het project bestaat uit zes stappen, waarbij diverse partijen, waaronder leden, actief meedenken. Samen wordt in werkgroepen nagedacht over het vertalen van de koudemiddelenverordening, naar een nieuwe BRL200, het inrichten van een nieuw certificeringsproces, het ontwikkelen en inrichten van online leerplatform en nieuw toetsingsproces, het houden van pilots bij bedrijven en de evaluatie. Tevens werd de aanwezigen gevraagd om deel te nemen aan een van de werkgroepen om input te geven. Wil je meedenken/meehelpen/je mening geven? Meld je dan aan door de QR code te scannen.

Opleidingscentrum GO° en STEK vertelden de aanwezigen welke bijdrage zij leveren in het subsidieproject. Het opleidingscentrum zet hun expertise in voor het leren en ontwikkelen onderdeel, de pilots trainingen en examens en het online leerplatform, waar certificerende instelling STEK zich richt op advies, ontwikkeling en de uitvoering van de examens en certificering. Daarnaast bewaakt STEK het vakmanschap van de persoonscertificatie.

Alle aanwezigen hebben de presentatie toegestuurd gekregen via de mail.

Download de flyer