Tijdens onze NVKL Regiobijeenkomsten, de ALV in 2023, en via diverse publicaties hebben wij jullie geïnformeerd over het project ‘Leren en ontwikkelen voor een duurzame (koudemiddelen)transitie’. In dit project is de opzet van een nieuw certificeringsmodel voor de persoonscertificering voor F-gassen en natuurlijke koudemiddelen, via een vernieuwd toetsingsproces, voorzien. Er zal een online leerplatform worden ingericht om je optimaal te kunnen voorbereiden op de (her)certificering. En een online toetsomgeving om een digitaal examen af te kunnen leggen.

Nieuwe F-gassenverordening

Deze week heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe F-gassenverordening. Dit betekent ook dat de vernieuwde certificeringseisen steeds dichterbij komen. Deze week zijn twee werkgroepen gestart. Een compacte werkgroep om na te denken over het toetsingsproces met een vertegenwoordiging van Rijkswaterstaat (als opdrachtgever voor de certificering), NVKL-lidbedrijven, Wij Techniek, STEK en NVKL. En een compacte werkgroep om na te denken over de eisen aan een online leerplatform met een vertegenwoordiging van NVKL-lidbedrijven en NVKL. Het online leerplatform wordt ontwikkeld door onze leermiddelenleverancier Aeres Tech Productions (voorheen Acole).

Denk jij ook mee?

Zodra een eerste basis gelegd is, en meer duidelijk wordt over de verwachte inzet, zullen andere mensen die zich tijdens de regiobijeenkomsten of online hebben aangemeld om mee te helpen, worden benaderd. Zij worden gevraagd om mee te denken, inhoud aan te leveren, examenvragen te maken en/of in een later stadium opgeleverde delen tegen te lezen. NVKL-leden kunnen zich hier nog steeds voor aanmelden via het formulier.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met de SLIM subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.