Tijdens de regiobijeenkomsten is de nieuwe F-gassenverordening toegelicht en de gevolgen die dit heeft voor de F-gassen en natuurlijke koudemiddelen persoonscertificering. In opdracht van en samenwerking met Rijkswaterstaat zal een nieuw certificerings- en toetsingsproces worden ingericht, wat medio 2025 operationeel moet zijn. In de nieuwe verordening geldt een hercertificeringsplicht met een termijn van 7 jaar. Dat betekent dat heel veel mensen uit onze branche in korte termijn een hercertificering moeten halen. Wij zouden dat graag op een zo praktisch mogelijke wijze willen doen.

Online leerplatform

In het project leren en ontwikkelen voor een duurzame (koudemiddelen) transitie gaan we een online leerplatform laten maken én een vernieuwd toetsingsproces voor F-gassen en natuurlijke koudemiddelen opzetten. Dit doen we in afstemming met opleiders en exameninstellingen. Maar we zouden ook graag medewerkers van de NVKL-lidbedrijven willen betrekken die deze persoonscertificering moeten afleggen. Wil je meedenken/meehelpen/je mening geven? Meld je dan aan door de QR code te scannen. Of ga direct naar het aanmeldformulier.

Op de aanmeldpagina kun je onder andere aangeven wat je expertise is en/of aan welke activiteiten je wil deelnemen. Begin 2024 zullen we je nader informeren over de planning en verwachte inzet.

Lees meer over het project