Alleen met elkaar maken we de Dag van de Koeling een dag die landelijke aandacht trekt, dus doe mee met deze dag en help mee om jongeren te interesseren voor koudetechniek!

26 juni

Zijn jullie al bekend met de landelijke actiedag van NVKL op de Dag van de Koeling op 26 juni 2023? Dan willen we met zoveel mogelijk NVKL-lidbedrijven op scholen een gastles geven en het Play it COOL! spel spelen om de koude- en klimaattechniek bekender te maken onder jongeren (groep 7/8 of onderbouw middelbare school). Play it COOL! is een bordspel waarmee de leerling met behulp van aanwijzingen op zoek gaat naar: wie installeerde, welke installatie, bij welke klant, waar in Nederland. Hiermee leren ze functies, installaties en klanten van de koude- en klimaattechniek kennen.

Tot nu toe hebben we 18 deelnemende bedrijven/scholen en een aantal scholen/bedrijven waar we nog met een match bezig zijn. Dat is natuurlijk nog niet genoeg om indruk te maken. Dus doe mee, en meld je aan via www.nvkl.nl/dagvandekoeling en geef een gastles van 1 a 1,5 uur! Via deze webpagina kun je ook support vragen als je zelf geen school kunt vinden. Overigens kun je hier ook het spel en een kant en klare PowerPoint die de gastles kan begeleiden aanvragen.