Ecodesign en Energylabelling

Ecodesign en Energylabelling

De Richtlijn Energie gerelateerde producten (ERP) is een zogenaamde “framework” richtlijn die eisen vaststelt met betrekking tot het ecologisch ontwerp van energie-gerelateerde producten. Onder de richtlijn zijn productcategorieën ingericht (de zogenaamde LOT’s ) waarvoor verordeningen tot stand worden gebracht met daarin specifieke minimum eisen op het gebied van energieprestaties voor producten binnen de categorie (LOT). De richtlijn is voor wat betreft onze sector vooralsnog met name belangrijk voor producenten, importeurs en toeleveranciers van koel- en klimaatapparatuur.

De richtlijn energielabelling is een framework richtlijn die eisen vaststelt met betrekking tot de vermelding van het energieverbruik op de etiketten van energie-gerelateerde producten. Onder de richtlijn zijn productcategorieën ingericht (de zogenaamde LOT’s ) waarvoor verordeningen tot stand worden gebracht met daarin specifieke eisen op het gebied van de vermelding van de energieprestaties op producten binnen de categorie (LOT).

De richtlijn is voor wat betreft onze sector vooralsnog met name belangrijk voor producenten, importeurs en toeleveranciers van koel- en klimaatapparatuur. Er is voor 2015 een herziening van deze richtlijn voorzien. In een voorbereidende studie door de consultant gerapporteerd dat er verder onderzoek moet plaatsvinden naar de haalbaarheid van een installateurslabel.

Nieuws over Ecodesign/ERP

Veelgestelde vragen
Vind een opleiding
Vind een gecertificeerd bedrijf