Ecodesign en Energylabelling

Ecodesign en Energylabelling2018-08-15T17:15:46+00:00

Ecodesign en Energylabeling

De Richtlijn Energie gerelateerde producten (ERP) is een zogenaamde “framework” richtlijn die eisen vaststelt met betrekking tot het ecologisch ontwerp van energie-gerelateerde producten. Onder de richtlijn zijn productcategorieën ingericht (de zogenaamde LOT’s ) waarvoor verordeningen tot stand worden gebracht met daarin specifieke minimum eisen op het gebied van energieprestaties voor producten binnen de categorie (LOT). De richtlijn is voor wat betreft onze sector vooralsnog met name belangrijk voor producenten, importeurs en toeleveranciers van koel- en klimaatapparatuur.

De richtlijn energielabelling is een framework richtlijn die eisen vaststelt met betrekking tot de vermelding van het energieverbruik op de etiketten van energie-gerelateerde producten. Onder de richtlijn zijn productcategorieën ingericht (de zogenaamde LOT’s ) waarvoor verordeningen tot stand worden gebracht met daarin specifieke eisen op het gebied van de vermelding van de energieprestaties op producten binnen de categorie (LOT). De richtlijn is voor wat betreft onze sector vooralsnog met name belangrijk voor producenten, importeurs en toeleveranciers van koel- en klimaatapparatuur.

Wetgeving

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.