3 mei 2019 1 min

Op donderdag 23 mei 2019 organiseert de TVVL Expertgroep Klimaattechniek het Nationaal Congres Klimaattechniek in Kameryck. Tijdens het congres wordt aandacht besteed aan twee onderwerpen: opslag van energie en data in de installatietechniek.

Opslag van energie
Duurzame energie is volop in ontwikkeling. Er zijn inmiddels talloze mogelijkheden om energie op te wekken met zon, wind of water. Het lastige hiervan is echter dat deze energie niet altijd dichtbij de bron wordt opgewekt en niet op het moment dat deze nodig is. Dat vraagt om slimme opslagtechnieken. In vier presentaties wordt ingegaan op dit thema, waarbij van verschillende kanten wordt ingezoomd op de uitdagingen rond de opslag van energie. Welke mogelijkheden zijn er in het algemeen en welke voor- en nadelen hebben deze? Er komt een praktische invulling van waterstof in de gebouwde omgeving aan de orde en er is tevens aandacht voor een bestaande opslagtechniek die we bijna vergeten: bodemenergie.

Data in de installatietechniek
Data, big data, monitoring en analyse met slimme algoritmes: het kan allemaal. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Welke aspecten spelen hier mee? In de presentaties wordt ingegaan op de mogelijkheden van data in installaties. Middels praktische voorbeelden en interessante visies worden de deelnemers meegenomen in de wereld van de data in de klimaattechniek.

Programma
Het congres start om 12.00 uur met een broodjesbuffet en eindigt rond 17.45 uur.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?