7 september 2018 1 min

Laat u inspireren tijdens de Dag van de warmtepomp en kom alles te weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen! Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de branche, het bedrijf en de monteur? Experts geven antwoord aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. Opleidingscentrum GO organiseert dit gratis event in samenwerking met Aeres Tech uit Ede van 15:00 tot 19:00.
Het programma is bekend!
De dag wordt geopend door Jenny van den Bovenkamp, algemeen directeur van Aeres Tech en Henry Kruiper, directeur van de NVKL. Ze gaan onder meer in op de aansluiting van het opleidingscentrum bij de Green deal.

Daarna zal Frank Agterberg, voorzitter van de DHPA ingaan op de groei van de afzet van warmtepompen. Het aanstaande klimaatakkoord belooft volgens hem een verdere versnelling. Agterberg zal de marktrends verklaren aan de hand van ontwikkeling van techniek, socio-economie en beleid.

Henk Jan Steenman koudemiddelspecialist bij Westfalen Gassen Nederland gaat de afbouw van HFK-koudemiddelen bespreken. Wat betekent die afbouw voor warmtepompen die nagenoeg allemaal met HFK’s zijn gevuld?
Slimme combinaties van zonnecellen en warmtepompen bieden extreem lage energiekosten. Daarover zal Steven Lobregt van Sparkling Projects in zijn presentatie helderheid in verschaffen.
Diederik Samsom ook van de partij
Diederik Samsom, onderhandelaar van het nationale klimaatakkoord is ook van de partij. Hij zal zijn visie geven op de enorme uitdaging om zeven miljoen huizen en een miljoen gebouwen te verduurzamen. Dat betekent tot 2050 niet minder dan 1000 verbouwingen per werkdag. Dat lijkt een enorme opgave, maar volgens Samsom is het te doen. Hij zal uit de doeken doen hoe hij dat voor elkaar denkt te krijgen.
Opening innovatiecentrum
Samsom zal ook de opening verzorgen van het innovatiecentrum warmtepompen in Ede. De dag, die om 15:00 uur begint (inloop tot 15:30), wordt om 18:00 uur afgesloten met het ‘Feest van de warmtepomp’ en een netwerkborrel.

Meld u aan via deze link

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?