Samen laten we de koudetechniek werken!

Onze sector is volop in beweging. Zo kampen we met een tekort aan personeel. Terwijl jaarlijks zo’n 500 medewerkers uitstromen, komen er hooguit 250 per jaar voor terug. NVKL zet zich in voor een vitale arbeidsmarkt door instroom te stimuleren via regulier onderwijs en zij-instroom. Ook biedt NVKL cursussen en opleidingen aan aan om het vers verworven personeel zo lang mogelijk binden aan de organisatie.

Op deze pagina vindt u meer informatie over alle opleidingsmogelijkheden in de koudetechniek.

Starten als monteur in de koudetechniek? Klik hier voor meer informatie

Instroom

Onderwijs staat bij NVKL hoog in het vaandel. We werken hard om aansluiting van het onderwijs en het bedrijfsleven te versterken. Daarnaast proberen we de instroom van jonge mensen te bevorderen door het vak koudetechniek te promoten.

Wilt u meer weten over de activiteiten van NVKL in het onderwijs? Of wilt u meer informatie over koeltechnische opleidingen? Klik voor meer informatie op onderstaande buttons.

VMBO
MBO
Post HBO

Cursusaanbod

Door de uitfasering van F-gassen worden natuurlijke koudemiddelen steeds belangrijker. Maar omdat er aan het gebruik risico’s kleven, is certificering een logisch vervolg. Een flink deel van de ca. 10.000 monteurs die we in Nederland hebben, moet daarom bijgeschoold worden. Met cursussen die gecertificeerd zijn. Zo niet, dan blijft het risico op incidenten te groot. De NVKL wil dat haar leden hun monteurs een goede, gedegen en dus gecertificeerde opleiding kunnen aanbieden en is daarom mede-initiatiefnemer van Opleidingscentrum GO°, hét opleidingscentrum voor de koude- en klimaattechnische branche. Hiermee bieden we een oplossing voor het probleem van het personeelstekort in de branche, de snelle technische ontwikkelingen en de onvoldoende aansluiting in de koudetechniek tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Leren in de praktijk
De opleidingen en trainingen worden verzorgd in het Expertisecentrum Koudetechniek van Aeres Tech. Dit betekent dat deelnemers worden getraind in de dagelijkse werkomgeving, waar het geleerde direct in de praktijk kan worden gebracht.

Bekijk het cursusaanbod op de website van Opleidingscentrum GO°

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.