De projectgroep Onderwijs en Arbeidsmarkt neemt op donderdag 13 februari van 14.30 tot 16.30 uur in Zoetermeer deel aan de workshop Bèta&TechMentality. Wil je ook meer inzicht in wat jongeren drijft en motiveert? Doe dan mee aan deze workshop! Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via brenda@nvkl.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.
VOL is VOL.

Bij groot enthousiasme over deze workshop bij de aanwezigen, plannen wij graag meer workshops voor NVKL leden.

Met deze workshop verwachten wij meer inzicht te krijgen in wat jongeren drijft bij hun keuze voor een technische opleiding of baan. Het Bèta&TechMentality-model is de langverwachte update van het succesvolle BètaMentality uit 2010. Het nieuwe model is voortgekomen uit onderzoek uit 2019 van Platform Talent voor Het Bèta&TechMentality-model onderscheidt vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld en die dus ook elk hun eigen aanpak vergen. Deze bètatypes zijn: Ontdekkers, Creatieve Makers, Vernieuwers, Maatschappelijke Toepassers en Doeners. Elk type biedt specifieke haakjes hoe deze jonge doelgroep tijdens hun schoolcarrière geïnteresseerd kan worden en blijven in techniek en technologie. De wereld is de afgelopen 8 jaar veranderd: er zijn nieuwe dominante verhalen over technologie opgekomen en jongeren zijn anders naar techniek gaan kijken.

Meer informatie over de workshop
Deelnemers aan de workshop hebben na afloop kennis van het Bèta&TechMentality-model, en daarmee inzicht in verschillende drijfveren van jongeren en praktische handvatten om meer jongeren te kunnen aanspreken voor een technische opleiding of baan.

Als deelnemer word je geprikkeld je te verdiepen in wat de jongeren waar jij dagelijks contact mee hebt, motiveert. Je denkt na over je eigen invloed op het beeld dat jongeren hebben bij techniek en hun uiteindelijke keuzes voor de toekomst. Ook maak je kennis met de 7 werelden van techniek, waarmee je de mogelijkheden van een toekomst in de techniek in aansprekende contexten voor jongeren plaatst. Je gaat praktisch aan de slag met de toepassing van het Bèta&TechMentality-model op je eigen vakgebied: onderwijs en voorlichtingsactiviteiten die aansluiten op de diverse drijfveren van een brede groep jongeren.

Meer informatie over het model