Tijdens de VSK-beurs in mei nodigde Victoria Merino, accountmanager bij Frico, alle vrouwen in de koeltechniek uit voor een vervolgbijeenkomst bij Frico BV. Een enthousiaste groep vrouwen reisde op 6 oktober af naar Harderwijk voor een interessant programma.

Terugblik bijeenkomst

Onder het genot van een heerlijke lunch verwelkomde Victoria alle deelnemers en nam zij iedereen mee in een korte presentatie over het bedrijf Frico. Hierna vertelde Josanne Toussaint van Instituut Wijs de groep meer over het positioneren en profileren van jezelf in een mannenwereld. In het verhaal werd duidelijk dat zaken als stemgebruik (hard of zacht/intonatie), adem (zit je hoog of laag), het nemen van pauzes (het is oké om soms een wat langere pauze in te bouwen) en kleding (een pak zorgt voor strakke lijnen en kan een positief effect hebben op hoe de ander jou ziet en naar jouw ideeën luistert) veel effect hebben op iemands voorkomen. Daarnaast werden de verschillende kleurenprofielen en de stijlen van presenteren besproken en deelden de deelnemers hun eigen ervaringen vanuit de werkvloer. Na een rollenspel en oefenen met verschillende gesprekstechnieken werd de middag afgesloten met een borrel en ging iedereen naar huis met een leuke goodiebag.

Vervolg Vrouwen in de Techniek

Tijdens de middag werd duidelijk dat er wederom behoefte was aan een vervolg. NVKL heeft daarom besloten om volgend jaar nog een keer twee bijeenkomsten specifiek voor vrouwen te organiseren, waarbij met elkaar werd nagedacht over geschikte thema’s en locaties. Nadere informatie volgt zodra hier meer over bekend is.