Ook in de afgelopen twee weken hebben diverse lidbedrijven weer meegewerkt aan de promotie van de koude- en klimaattechniek.

IBK

IBK heeft tijdens de techdag voor drie groepen jongeren een workshop gegeven bij scholen in de omgeving van Veenendaal. Zij maakten hierbij gebruik van de Kraak de Klas kisten en een demo unit van NVKL, om het een en ander uit te leggen.

Govers Koeltechniek

In Gilze organiseerde Midpoint Brabant op zaterdag 18 juni een dag van de techniek. Lidbedrijf Govers Koeltechniek deed mee en heeft op deze warme dag (+30 C°) de bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden in de koeltechniek. Bezoekers konden een kijkje nemen in de hal van Govers Koeltechniek en diverse opstellingen, waaronder een demo unit van NVKL.

Van Dorp Installaties

Woensdag 22 juni heeft de vmbo onstage doe dag in Zoetermeer plaatsgevonden. Op 2 juni konden leerlingen via het beroepenfeest al een keuze maken voor een doe dag binnen hun interessegebied. Leerlingen uit de onderbouw van het vmbo in Zoetermeer, maakten op deze dag kennis met bedrijven en beroepen. Samen met Rick (Van Dorp Installaties) heeft Brenda (NVKL) de jongeren in de werkplaats bij Van Dorp Installaties in Zoetermeer kennis laten maken met installatie-, elektro- en koudetechniek. De vmbo’ers gingen o.a. aan de slag met de Kraak de Klas kist, kregen uitleg over diverse gereedschappen en maakten een kunststof leidingsysteem. Het was een (warme) leuke dag!