Techniek Tastbaar is een doe- en beleef-event in de Techniek voor jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar en hun ouders. Bij ieder event worden circa 25 regionale technische MKB-bedrijven geacquireerd die elk een leuke en interessante doe-activiteit bedenken die te maken heeft met hun specifieke bedrijfsactiviteit.
Door deel te nemen aan een editie van Techniek Tastbaar kun je leerlingen en hun ouders laten kennismaken met techniek en je bedrijf. Dat is belangrijk, want uit onderzoek naar de ontwikkeling van betaberoepsbeelden blijkt dat leerlingen tussen de 7 en 14 jaar al kiezen binnen welk gebied hun toekomstige carrièremogelijkheden liggen. Op een jonge leeftijd technologie/techniek ervaren en beleven heeft dus impact.

Doet jouw bedrijf al mee?

Deelnemen aan Techniek Tastbaar betekent dat je als ondernemer een kleine doe-activiteit verzint die de kinderen kunnen gaan uitvoeren. Indien je het lastig vindt om deze activiteit vorm te geven dan helpt Techniek Tastbaar daarmee. Of neem een kijkje in de NVKL arbeidsmarkttoolkit en laat je inspireren.

De dringende noodzaak om meer techneuten op te leiden voor de toekomst maakt dat onderwijs en bedrijfsleven intensief moeten samenwerken. De events vinden meestal plaats in een vmbo-school waar van technische ruimtes gebruik kan worden gemaakt. Bijkomend voordeel is dat je als bedrijf de docenten leert kennen en je inzicht krijgt in wat er binnen het techniekonderwijs gaande is. Hieruit vloeien regelmatig mooie samenwerkingen die hopelijk veroorzaken dat meer leerlingen voor een opleiding in de techniek gaan kiezen.

Op de foto: Techniek Tastbaar op RSG de Borgen in Leek in 2022, waar KlimaatNed Noord B.V. de kinderen aan de slag konden met; een condenswater afvoerleiding aanleggen, een letter buigen van koperleiding of een soldeeropdrachtje maken.

Meer informatie

Wil je meedoen? Van mei 2024 tot en met 2025 staan er events op de planning in onder andere Zutphen, Drachten, Ommen, Hengelo, Lelystad, Gouda, Meppel, Urk, Enschede en nog veel meer! kijk op www.techniektastbaar.nl/evenementen voor de data en alle verdere informatie.