Op 18 april vond een bijeenkomst plaats voor lidbedrijven van NVKL die actief zijn in of rondom Apeldoorn en interesse hebben in een samenwerking met het NewTechPark. In het NewTechPark worden, met behulp van regionale bedrijven, diverse technieken uitgelicht en kunnen kinderen/jongeren/zij-instromers kennis maken met die technieken. 4000 kinderen brengen jaarlijks een bezoek aan het NewTechPark. Maar ook mbo-, hbo- en wo-studenten maken gebruik van NewTechPark. Koudetechniek ontbreekt hier nog en NVKL zou hier natuurlijk graag verandering in brengen.

Sprekers

Tijdens de bijeenkomst hebben diverse sprekers de mogelijkheden van NewTechPark toegelicht. Na een introductie door NVKL, was het woord aan Jacob Brobbel, manager van het NewTechPark. Marian Velthoen van Remeha, Hildegonde Mostert, projectleider van het Sterk Techniek Onderwijs in Apeldoorn en Hans Visser, teammanager van ROC Aventus vertelden enthousiast over de activiteiten die zij bij NewTechPark inzetten om jongeren en zij instromers te interesseren voor techniek.

Verkenning

Tijdens de rondleiding konden de NVKL leden zelf op verkenning. In een korte brainstorm met de aanwezigen werden de eerste plannen en ideeën om koude- en klimaattechniek een nadrukkelijke plek te geven verkend. Deze ideeën zullen in een vervolg opgepakt worden met de ondernemers die zich hiervoor hebben gemeld.