Wim komt het NVKL-team versterken door zich technisch inhoudelijk bezig te gaan houden met het ontwikkelen van lesmateriaal over natuurlijke koudemiddelen, opleidingen en certificering m.b.t. de nieuwe F-gasverordening. Dit zal hij doen in nauwe samenwerking met Brenda Witzier, projectmanager Onderwijs & Arbeidsmarkt. Aan Wim is gevraagd zich voor te stellen en zijn rol toe te lichten:

Introductie

“Aangenaam, ik ben Wim de Leeuw.

Ik ben inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam in de koudetechniek. Na mijn opleiding als Maritiem Officier heb ik op koelschepen voor het eerst kennis gemaakt met koudetechniek. Daarna heb ik ervaring opgedaan als koelmonteur, werkvoorbereider, ontwerper, bedrijfsleider en projectmanager bij koeltechnische bedrijven.

Medio 2010 heb ik een unitbouw-bedrijf opgericht welke zich focuste op de toepassing van natuurlijke koudemiddelen. In die tijd was er beperkte informatie beschikbaar over de praktische toepassing van o.a. R290 en CO2 wat betekende dat er in de begin jaren veel gepionierd moest worden. Ik heb tot eind vorig jaar leidinggegeven aan dit bedrijf en daarmee ruime ervaring opgedaan met natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak, propaan en CO2.

Na het neerleggen van mijn vorige functie heb ik de wens uitgesproken om mijn kennis te delen binnen de koudetechniek. Ik heb ervaren dat theorie en praktijk nog lang niet altijd aansluiten daar waar het natuurlijke koudemiddelen betreft. Ik wil mijn steentje bijdragen om hier verandering in te brengen.

Namens de NVKL mag ik mij technisch inhoudelijk bezig gaan houden met het ontwikkelen van lesmateriaal over natuurlijke koudemiddelen, opleidingen en certificering m.b.t. de nieuwe F-gasverordening.”

NVKL is blij om Wim aan het team toe te mogen voegen en verheugt zich op een goede samenwerking.