Onder de vlag van het landelijke programma Sterk Techniek Onderwijs (STO) hebben scholen uit Zeist, Doorn, Maartensdijk en Wijk bij Duurstede, de TechnoHUB in Woerden bezocht. De STO regio Zeist beschikt zelf niet over een dergelijke locatie.

Xperience

In groepen gingen de jongeren uit het tweede jaar van het vmbo een ochtend of een middag naar de TechnoHUB, om kennis te maken met vele technieken. Deze jongeren kiezen dit schooljaar voor een profiel, waar zij zich de laatste twee jaar van hun vmbo-opleiding in gaan verdiepen.

Zij konden kiezen uit de volgende experiences:

  • Maak- en metaal Xperience
  • Bouw, wonen en interieur Xperience
  • Installatie- en elektrotechniek Xperience
  • Infra Xperience
  • Mobiliteit en Transport Xperience
  • ‘Techniek is onmisbaar’ Xperience

Ongeveer 200 jongeren deden mee aan de Installatie- en elektrotechniek Xperience. Hier konden zij aan de slag met diverse technische experimenten en proefjes doen met onder andere zonne-energie, pijpsnijden en solderen, kraanrubbers vervangen én een lampje maken. Deze onderdelen werden verzorgd door Wij Techniek en Installatiewerk. Daarnaast konden zij kennis maken met koude- en klimaattechniek in het demo-huis.

Tijdens deze week waren op maandag Brenda Witzier van NVKL, op dinsdag en donderdag Danielle van Es van Klimaatbalans en op woensdag Gino Osterhaus en Lex Pouw van Apac aanwezig om de jongeren over koude- en klimaattechniek te informeren en met hen het Play it COOL! spel te spelen.

Meer informatie

Meer weten over STO of de TechnoHUB? Ga naar de websites: www.sterktechniekonderwijs.nl & www.technohub.nl