Voor iedereen is het duidelijk dat we meer instroom nodig hebben in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. Het is belangrijk om al vroeg te beginnen met kinderen en jongeren bewust maken van de belangrijke rol die koudetechniek inneemt in onze maatschappij. Daarom heeft NVKL een uitgebreid pallet aan hulpmiddelen om hieraan bij te dragen.

  • Voor de basisschool zijn er kant en klare gastlespakketten, inclusief een knutselopdracht.
  • Voor het vmbo/havo/vwo zijn er kant en klare gastlespakketten, inclusief voorbeeld experimenten die in de klas uitgevoerd kunnen worden.

Daarnaast hebben we de kraak de klas kisten voor groep 8/ onderbouw vmbo/havo/vwo een soort escaperoomkisten, waarbij groepjes leerlingen proberen binnen de tijd alle koudetechnische puzzels op te lossen. De demonstratie units van NVKL zijn te leen voor onze lidbedrijven, mooi voor bijvoorbeeld een event of open dag op het bedrijf. Aan de hand van de units kan uitgelegd worden hoe het koeltechnische proces werkt. Uiteraard hebben we ook diverse flyers en filmpjes beschikbaar. Voor een VR beleving beschikken wij over vier VR brillen.

In onze arbeidsmarkttoolkit vind je meer informatie over de hulpmiddelen en de manier waarop je deze kunt aanvragen/reserveren.